Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

Het kalenderjaar 2017 nadert zijn einde. FR12.nl blikt met een vierdelige serie terug op de afgelopen twaalf maanden. Het jaaroverzicht zal bestaan uit de belangrijkste nieuwsberichten van iedere maand. Vandaag een terugblik op september, oktober, november en december.

September

1 | Feyenoord-supporters halen al 30.000 euro op voor Gyan
Een crowdfunding actie van De Noordzijde voor oud-Feyenoorder Chris Gyan, die na het verschijnen van het boek KING spontaan door supporters op touw werd gezet, bereikte vanmorgen het bedrag van 30.000 euro. Het werd in vier dagen tijd bijeengebracht door Feyenoord-supporters uit heel het land en daarbuiten.

2 | Passe-partouts UEFA Champions League uitverkocht
Er zijn geen passe-partouts meer verkrijgbaar voor de thuiswedstrijden van Feyenoord in de groepsfase van de Champions League. De laatste passe-partouts werden zaterdagochtend verkocht aan Legioen-leden en Kameraadjes, nadat eerder al seizoenkaarthouders de kans hadden om kaarten te kopen.

4 | Champions League-selectie van Feyenoord bekend
De UEFA heeft bekendgemaakt met welke selectie Feyenoord de groepsfase van de Champions League ingaat. Giovanni van Bronckhorst heeft 29 spelers geselecteerd, van wie er 21 op de A-lijst staan. De overige spelers staan op de B-lijst, die spelers herbergt die in 1996 of later zijn geboren. Aan die lijst kan nog een ongelimiteerd aantal spelers worden toegevoegd.

7 | Netten worden weer geplaatst in De Kuip
Aanstaande woensdag speelt Feyenoord voor de Champions League tegen Manchester City. Ook dit Europees-seizoen worden er weer maatregelen genomen om straffen van de UEFA te voorkomen. De Rotterdamse club hangt nog altijd een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd.

7 | Botteghin: ‘’Een topclub moet een zwaar programma aankunnen’’
De komende weken volgen de wedstrijden in de competitie, Champions League en de KNVB Beker. Eric Botteghin vindt dat zijn team, ondanks het drukke programma, moet preseteren. “We wonnen vorig jaar van Manchester United, drie dagen later wonnen we gewoon bij PSV.”

8 | Kramer over reserverol: ‘’Het is nu makkelijker’’
Michiel Kramer moet het ook dit seizoen doen met een reserverol bij Feyenoord. De lange spits kon in zijn eerste seizoen in De Kuip rekenen op een basisplaats, maar sinds de komst van Nicolai Jørgensen is dat niet meer het geval. “Nicolai is de eerste spits, ik sta daarachter”, zegt Kramer. “Dat weet ik nu.”

9 | Feyenoord maakt het zich onnodig moeilijk maar wint van Heracles
Feyenoord heeft ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Heracles Almelo was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zaterdagavond lange tijd heer en meester, maar gaf het de overwinning in de slotfase nog bijna uit handen: 2-4.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

11 | Slotboom stapt uit raad van commissarissen Feyenoord
Rob Slotboom is, na Pim Blokland negen maanden geleden, de tweede persoon van de Vrienden van Feyenoord die uit de raad van commissarissen stapt. De Vrienden van Feyenoord zijn nu alleen nog vertegenwoordigd door vleesmagnaat Herman van Drie.

13 | Manchester City overklast Feyenoord in De Kuip
Feyenoord is er niet in geslaagd om in de eerste Champions League-wedstrijd sinds vijftien jaar te stunten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst leerde een harde les tegen een ijzersterk en effectief Manchester City, dat met 0-4 won in De Kuip.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

15 | Gudde officieel benoemd tot directeur betaald voetbal KNVB
De Raad van Commissarissen betaald voetbal van de KNVB heeft Eric Gudde vandaag, vrijdag, officieel benoemd tot directeur betaald voetbal KNVB. De huidige directeur van Feyenoord zal op 7 november aanstaande in deze nieuwe functie bij de voetbalbond starten. Jan de Jong volgt hem op als algemeen directeur van Feyenoord.

17 | Feyenoord met tien man onderuit in Eindhoven
Feyenoord heeft op bezoek bij PSV de eerste nederlaag van het seizoen geleden: 1-0. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst hielp de Eindhovenaren snel in het zadel door te slap aan de wedstrijd te beginnen en kon de vroeg opgelopen schade vervolgens niet meer repareren. Een rode kaart voor Steven Berghuis en een handvol gemiste kansen deden Feyenoord uiteindelijk de das om.

18 | Feyenoord-supporters definitief niet welkom in Napels
Feyenoord heeft vandaag (maandag) via SSC Napoli een afschrift ontvangen van de Prefectuur van de Provincie Napels. Daarin wordt het besluit bevestigd dat er op dinsdag 26 september aanstaande bij de Champions League-wedstrijd SCC Napoli – Feyenoord geen Nederlanders welkom zijn. Het is de Italiaanse club verboden om kaarten aan Nederlanders te verkopen.

20 | Feyenoord wint van ADO en bekert verder
Feyenoord heeft zich woensdagavond met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had het lang lastig tegen ADO Den Haag, maar nam in de laatste twintig minuten alsnog afstand. Steven Berghuis en Michiel Kramer zorgden voor een 2-0 overwinning.

23 | Slecht Feyenoord verliest dure punten tegen NAC
Feyenoord heeft voor het eerst sinds 31 januari 2016 een thuiswedstrijd in de Eredivisie verloren. Tegen NAC Breda ging de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 0-2 onderuit. Michiel Kramer miste een kwartier voor tijd uit een strafschop de kans op de gelijkmaker, waarna een fout van Brad Jones kort voor tijd genadeloos werd afgestraft.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

25 | Eric Botteghin tot winterstop niet inzetbaar
Eric Botteghin is zeker tot na de winterstop niet inzetbaar voor Feyenoord. De centrale verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen aan zijn linkerknie, zo is maandagmiddag gebleken na onderzoek in het ziekenhuis.

26 | Feyenoord ook onderuit tegen SSC Napoli
Feyenoord heeft in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli niet voor een stunt kunnen zorgen. In Stadio San Paolo ging de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst tijdens het tweede duel in Groep F met 3-1 onderuit. Sofyan Amrabat redde in blessuretijd de eer, nadat Jens Toornstra bij een 2-0 achterstand een strafschop had gemist.

Oktober

1 | Berghuis uitblinker bij overtuigende zege Feyenoord
Feyenoord heeft op bezoek bij AZ een belangrijke zege geboekt. Na twee opeenvolgende nederlagen in de Eredivisie herpakte de ploeg zich door met 0-4 te winnen in Alkmaar. Steven Berghuis was met twee goals en een assist de uitblinker bij het oppermachtige Feyenoord

3 | Van Beek: ''Daarom ben ik blij dat ik weer op het veld sta''
Sven van Beek kijkt er naar uit om weer volledige wedstrijden te spelen voor Feyenoord 1. De centrale verdediger speelde maandag een uur mee in de wedstrijd van Feyenoord 2 tegen de reserves van SC Cambuur. De 23-jarige Van Beek is blij dat hij na zijn slepende voetblessure weer vanaf de start aan de wedstrijd kon beginnen.

3 | Miljoenenwinst en recordomzet voor Feyenoord
Feyenoord heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een nettowinst van 6,2 miljoen euro. Dat is te lezen in het jaarverslag 2016-2017, dat vandaag is gepubliceerd. Daaruit blijkt tevens dat de club het afgelopen seizoen een recordomzet van 68,7 miljoen euro heeft behaald.

9 | Feyenoord presenteert tweede E-sporter
Feyenoord heeft het eSports-team versterkt met Jaey Daalhuisen. De 21-jarige eSporter zal de club onder de naam ‘JaeyD’ gaan vertegenwoordigen in de eDivisie en tijdens andere FIFA-toernooien. Hij doet dit samen met QuintenX, die sinds begin dit jaar als eSporter voor Feyenoord uitkomt.

11 | Feyenoord en Ajax willen weer uitsupporters bij Klassieker
Al sinds 2009 worden de wedstrijden Feyenoord-Ajax en Ajax-Feyenoord afgewerkt zonder publiek van de bezoekende club. De burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam besloten destijds tot een verbod op uitfans voor de duur van vijf jaar, omdat het iedere keer misging tussen de rivaliserende supportersgroepen.

14 | Feyenoord verliest opnieuw dure punten in De Kuip
Feyenoord is er voor de tweede keer op rij niet in geslaagd een thuiswedstrijd te winnen. Nadat drie weken geleden in De Kuip met 0-2 werd verloren van NAC Breda, bleef de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zaterdagavond tegen PEC Zwolle steken op een teleurstellend 0-0 gelijkspel.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

16 | Van Hooijdonk: ''Feyenoord mist de inbreng van Dirk Kuyt''
Feyenoord speelt de laatste thuiswedstrijden moeizaam. Volgens analist Arno Vermeulen heeft de Rotterdamse club nu vooral Dirk Kuyt nodig. Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk erkent dat, maar zet geen vraagtekens bij het afzwaaien van de voormalige aanvoerder.

17 | Feyenoord pakt ook geen punt tegen Shakhtar
Feyenoord is na drie duels in de groepsfase van de Champions League nog puntloos. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst moest dinsdagavond in De Kuip zijn meerdere erkennen in een effectief Shakhtar Donetsk: 1-2. De Oekraïners hadden aan twee goede kansen voldoende om de vroege openingsgoal van Steven Berghuis ongedaan te maken.

22 | Doelpunt Toornstra niets waard in Klassieker
Feyenoord heeft geen enkel punt overgehouden aan de Klassieker in de eigen Kuip. Aartsrivaal Ajax zegevierde tegen een uitermate slordig Feyenoord: 1-4. Jens Toornstra tekende wel nog voor de gelijkmaker, maar die bleek uiteindelijk dus niets waard.

25 | Feyenoord bekert verder na overwinning op Swift
Feyenoord heeft zich dankzij een 4-1 overwinning op AVV Swift geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan tegen de hoofdklasser uit Amsterdam, maar het duurde lang tot de ploeg de overwinning definitief veilig wist te stellen.

27 | Oud-speler en trainer Hans Kraay sr. overleden
Oud-speler en trainer van Feyenoord Hans Kraay sr. is vrijdag op 81 jarige leeftijd overleden. De verdediger speelde 192 wedstrijden voor Feyenoord en was daarnaast ook trainer en technisch directeur van de Rotterdamse club.

28 | Feyenoord verspeelt opnieuw dure punten
Feyenoord is er zaterdagavond opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging in Limburg op bezoek bij Roda JC, maar kwam ondanks een groot aantal kansen niet verder dan 1-1.

November

1 | Feyenoord onderuit tegen Shakhtar Donetsk
Feyenoord heeft ook de vierde groepswedstrijd in de Champions League verloren. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst nam woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk nog wel de leiding via Nicolai Jørgensen, maar moest uiteindelijk het onderspit delven: 3-1.

5 | Feyenoord blameert zich tegen ADO Den Haag
Feyenoord heeft ondanks een groot veldoverwicht slechts één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag: 2-2. Na de vroege openingstreffer van Nicolai Jørgensen verzuimde de ploeg het duel voortijdig te beslissen, waardoor de thuisploeg zelfs op voorsprong kon komen. Karim El Ahmadi redde uiteindelijk een punt, maar de teleurstelling overheerste na afloop bij Feyenoord.

11 | El Ahmadi en Amrabat winnen met Marokko en gaan naar WK
Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat hebben zich in tegenstelling tot het Nederlandse elftal wel weten te plaatsen voor het WK. De twee Feyenoorders wonnen zaterdag met 2-0 van Ivoorkust, waardoor het eindigt op de eerste plaats in de poule en zeker is van een WK-ticket.

14 | Jørgensen plaatst zich met Denemarken voor WK
Nicolai Jørgensen heeft zich met Denemarken geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. De spits won met 1-5 van Ierland. De Feyenoorder werd in de tweede helft gewisseld en zorgde voor de assist bij de 1-2.

15 | Eric Botteghin verlengt contract bij Feyenoord
Eric Botteghin heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem een jaar langer aan Feyenoord verbindt. De dertigjarige Braziliaan, wiens huidige verbintenis liep tot medio 2019, is daarmee nu officieel Feyenoorder tot 2020. ‘Ik voel me thuis bij deze club,’ zei Botteghin, die momenteel revalideert van een kruisbandblessure.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

16 | Tapia plaatst zich met Peru voor WK
In navolging van zijn ploeggenoten Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat (Marokko) en Nicolai Jorgensen (Denemarken) heeft ook Renato Tapia zich geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. Met zijn land Peru won de Feyenoorder de beslissende wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland afgelopen nacht met 2-0.

18 | Feyenoord weet ook niet te winnen van VVV-Venlo
Feyenoord heeft voor de vierde keer op rij punten verloren in eigen huis. Tegen VVV-Venlo werd het zaterdagavond 1-1. Na de 1-0 van Nicolai Jørgensen vergat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het duel te beslissen, waarna de bezoekers kort voor tijd via een zondagsschot op gelijke hoogte kwamen in De Kuip.

19 | Jones dankbaar voor steun op emotionele avond
Brad Jones is de Feyenoord-supporters erg dankbaar voor hun indrukwekkende steunbetuiging, zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. ‘Een mooi gebaar in deze moeilijke tijd van het jaar voor mij en mijn familie’, zei de doelman na afloop in De Kuip.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

21 | Sterk Feyenoord verliest in slotfase van City
Het Europese avontuur van Feyenoord zit erop. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst leek dinsdagavond tegen Manchester City lang op weg naar een verdienstelijk gelijkspel, maar moest kort voor tijd toch nog een tegengoal slikken: 1-0. Omdat Napoli met 3-0 won van Shakhtar Donetsk is de kans om derde te worden in Groep F van de Champions League definitief verkeken.

25 | Feyenoord weet eindelijk weer wat winnen is
Feyenoord heeft zaterdagavond op overtuigende wijze met 0-2 gewonnen van FC Groningen. Het veldoverwicht, dat de ploeg de gehele wedstrijd had, werd in het eerste kwartier na rust via goals van Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen uitgedrukt in de score.

December

2 | Jørgensen schiet Feyenoord in eigen huis langs Vitesse
Feyenoord heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Vitesse. Dankzij een vroege goal van Nicolai Jørgensen won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in De Kuip met 1-0 en passeerde het zowel de Arnhemmers als FC Utrecht op de ranglijst. Feyenoord staat nu op de vijfde plaats in de Eredivisie.

6 | Feyenoord Onder 19 overwintert in Europa
Het UEFA Youth League-avontuur van Feyenoord Onder 19 krijgt na de winterstop een vervolg. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy versloeg woensdagmiddag in een absolute kraker Napoli Onder 19 met 4-3. Daardoor eindigt Onder 19 als tweede in de groep en plaatst het zich voor de play-offs van het prestigieuze Europese jeugdtoernooi.

6 | Feyenoord wint in Champions League van Napoli
Feyenoord heeft woensdagavond met een overwinning op Napoli afscheid genomen van de Champions League. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst knokte zich in De Kuip terug na een vroege achterstand en kwam via Nicolai Jørgensen nog voor rust langszij. Jeremiah St. Juste zorgde in blessuretijd uiteindelijk voor de winnende 2-1.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

10 | FC Utrecht - Feyenoord afgelast
De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht is definitief afgelast. Bjorn Kuipers heeft het veld rond 15:00 uur afgekeurd. De scheidsrechter heeft dit in overleg gedaan met trainers Giovanni van Bronckhorst en Erik ten Hag. De KNVB gaat nu opzoek naar een nieuwe speeldatum.

13 | Feyenoord verliest opnieuw dure punten in de Kuip
Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld. Die stand was bij rust al bereikt door treffers van Steven Berghuis en Henk Veerman.

17 | Feyenoord walst over Sparta heen en wint stadsderby
Feyenoord heeft zondagmiddag met speels gemak de stadsderby tegen Sparta Rotterdam gewonnen. Op Het Kasteel was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heer en meester, wat resulteerde in een klinkende 0-7 overwinning. Tonny Vilhena (2), Dylan Vente en Jeremiah St. Juste vonden al voor rust het net, waarna Renato Tapia, Steven Berghuis en Bilal Basaçikoglu in de tweede helft voor de eindstand zorgden.

Jaaroverzicht 2017: Zege op Napoli, knallend uiteinde

19 | ''Ooit noemden de supporters me hier Karim El Dramadi''
Voor Karim El Ahmadi is 2017 een succesvol jaar geworden. De middenvelder werd kampioen met Feyenoord en plaatste zich met Marokko voor het WK in Rusland. Ook werd hij aanvoerder van de Rotterdamse club. Voor Voetbal International is El Ahmadi dan ook Man van het Jaar.

21 | Feyenoord bekert verder na overwinning op Heracles
Feyenoord heeft zich donderdagavond verdiend geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won in De Kuip met 3-1 van Heracles Almelo. Steven Berghuis en Sven van Beek scoorden al in het eerste kwartier, waarna Berghuis de wedstrijd vijf minuten voor tijd besliste.

22 | Van Bronckhorst: ''Kramer mag weg in de winterstop''
Michiel Kramer heeft vandaag een straf gehad van Feyenoord voor het eten van een broodje kroket in de rust van Feyenoord - Heracles Almelo. De Rotterdamse club heeft de spits uit de wedstrijdselectie gezet voor het duel tegen Roda JC.

24 | Feyenoord wint ruim van Roda JC in De Kuip
Feyenoord is met een goed gevoel de kerstdagen in gegaan. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst sloot op kerstavond in De Kuip de eerste seizoenshelft af met een 5-1 overwinning op Roda JC Kerkrade. Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Steven Berghuis (twee keer) waren trefzeker.

Lees meer over
Steven Berghuis Sven van Beek Eric Botteghin Jens Toornstra Dirk Kuyt Renato Tapia Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties