Feyenoord presenteert tweede E-sporter

Feyenoord presenteert tweede E-sporter

Feyenoord heeft het eSports-team versterkt met Jaey Daalhuisen. De 21-jarige eSporter zal de club onder de naam ‘JaeyD’ gaan vertegenwoordigen in de eDivisie en tijdens andere FIFA-toernooien. Hij doet dit samen met QuintenX, die sinds begin dit jaar als eSporter voor Feyenoord uitkomt.

Talent
Met Jaey Daalhuisen heeft Feyenoord een groot eSports-talent aangetrokken, die heeft bewezen zich te kunnen meten met de wereldtop, ongeacht het console waarmee hij speelt. Zo eindigde hij tien keer in de Top 100 van de FUT Weekend League, waarvan twee keer in de Top 10. Daarnaast kroonde Jaey zich twee keer tot Gfinity-finalist.

Voor Jaey komt met het spelen voor Feyenoord een droom uit. ‘Ik kon het eerst eigenlijk niet geloven toen ik hoorde dat Feyenoord interesse in mij had,’ vertelt de in Nieuwegein woonachtige eSporter, die niet eerder voor een andere club uitkwam. ‘Ik ben van kleins af aan geïnteresseerd in voetbal en het spelen van FIFA. Dat ik die twee interesses nu mag gaan combineren bij een grote club als Feyenoord, voelt voor mij als een enorme eer.’

edivisie
Het nieuwe seizoen van de edivisie gaat op donderdag 12 oktober officieel van start. De eerste seizoenshelft zal worden gespeeld op de PlayStation 4, de tweede seizoenshelft op de Xbox One. Namens Feyenoord zal JaeyD de eerste zeventien duels op de Playstation spelen, terwijl QuintenX de tweede reeks wedstrijden op de Xbox One voor zijn rekening neemt.

Jaey en Quinten kijken uit naar het nieuwe seizoen van de edivisie, waarin Quinten vorig jaar namens Feyenoord als tweede eindigde. ‘Feyenoord wil in de edivisie graag meedoen om de prijzen, zoals het hoort. Samen met Quinten ga ik er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren. Ik kan van hem veel leren, zoals het omgaan met de spanning en verbeteren van mijn aanvalsspel in FIFA,’ zegt Jaey. Quinten voegt daar aan toe: ‘Jaey en ik zullen ook veel samen gaan trainen en ervaringen met elkaar delen, zodat we elkaar beter maken en hopelijk nog hoger kunnen eindigen dan vorig jaar.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties