''Het positiespel is al jaren niet goed bij Feyenoord''

zondag 19 november 2017 12:43 138.980 keer bekeken 809 reacties Pro Shots

Feyenoord wist zaterdagavond opnieuw niet te winnen. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst speelde 1-1 tegen VVV Venlo. Volgens Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, is het nieuwe puntenverlies onderdeel van een negatief patroon.

“Als je zo’n wedstrijd niet over de streep weet te trekken, dan weet je dat het kan gebeuren”, zegt hij over het gelijkspel op de website van zijn werkgever. “VVV Venlo heeft bijna geen kans gecreëerd, maar hoe langer de 2-0 uitblijft, hoe meer zij erin gaan geloven. Ze komen er iets vaker uit en dan valt de 1-1 alsnog. Feyenoord mag zich dit zichzelf helemaal verwijten. Het was onnodig voor de zoveelste keer, maar het gebeurt wel weer.”

“Je kan inmiddels wel spreken van een patroon. Als je toch niet in staat blijkt om met deze groep wedstrijden over de streep te trekken en te winnen… Dan is het geen incident meer. Je hebt meer kwaliteit en krijgt meer kansen, maar het afmaken van wedstrijden is ook een kwaliteit. Dat is wat dit Feyenoord nu mist.”

“Je ziet wel bepaalde patronen terug waar op getraind wordt, maar ook dat het baltempo en het positiespel niet goed genoeg zijn om ploegen als VVV, PEC en NAC thuis te verslaan. Dat heeft te maken met training, het positiespel is natuurlijk al jaren niet goed bij Feyenoord. In fases was dat wel goed onder Fred Rutten, dat was het beste voetbal dat Feyenoord de laatste jaren heeft gespeeld.”

“Ronald Koeman hanteerde een ander systeem, wat ook heel doeltreffend was en goed werkte. Je ziet nu dat Feyenoord al een tijd in een te laag tempo speelt. De blessures helpen dan niet mee natuurlijk, maar dan nog heb je genoeg kwaliteit om zulke wedstrijden thuis te moeten winnen. Als je dat niet doet ben je nu nog de kampioen maar kan je een nieuwe titel voor dit seizoen wel vergeten.”

Gerelateerd nieuws
809 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 262 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65847 leden - Op dit moment zijn 879 mensen actief, waarvan 137 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved