MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PEC Zwolle in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PEC Zwolle in De Kuip

Het is weer matchday! Na anderhalve week wachten komt Feyenoord vanavond eindelijk weer in actie. Onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal trappen de Rotterdammers om 20:00 uur af tegen PEC Zwolle. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
Bij Feyenoord zal morgenmiddag met enige jaloezie gekeken worden naar Eindhoven, waar PSV het kampioenschap definitief kan maken tegen Sparta Rotterdam. Toch heerst er binnen de selectie van Arne Slot ook realiteit, want de concurrent is immers gewoon verdiend kampioen geworden. Het is voor het eerst in dertig jaar tijd dat Feyenoord twee jaar op rij in de top twee zal eindigen en dat is een mooie prestatie, met ook een puntenaantal dat wederom boven de tachtig kan eindigen. Voor Slot zelf is het ook een bijzondere wedstrijd, want hij heeft voor de 100ste keer de leiding over een Eredivisie en staat in een unieke lijst achter Ernst Happel.

Op de persconferentie van vrijdagmiddag werd eigenlijk helemaal niet gesproken over de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Het ging met name over Slot zijn overstap naar Liverpool, maar ook de straf van de KNVB kwam ter sprake. Want de wedstrijd van zondagavond is Slot zijn laatste in een volle Kuip. "Ik heb de indruk dat de supporters ons liever één plekje hoger hadden staan, maar dat ze wel met heel veel voldoening terugkijken op dit seizoen. Ik denk dat ze de spelers daarvoor hadden willen bedanken en dat had veel mooier geweest in een vol stadion."

Aan de opstelling hoeft Slot eigenlijk niks te veranderen ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Die wedstrijd werd met 1-3 gewonnen en Luka Ivanusec pakte een hoofdrol met twee doelpunten. In de verdediging zal naar alle verwachting Gernot Trauner wederom een basisplaats krijgen met het aankomende EK in gedachte. Justin Bijlow mag zich ook in de kijker spelen in de resterende wedstrijden van dit seizoen. Igor Paixão zal na zijn hamstringklachten weer terugkeren in de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko; Zerrouki, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Ivanusec.

PEC Zwolle
De voormalig werkgever van Arne Slot, Thomas Beelen en Thomas van den Belt draait een goed seizoen in de Eredivisie. Eigenlijk is de ploeg nooit in echte degradatieproblemen gekomen en staan ze momenteel met 35 punten op de twaalfde plek in de competitie. PEC Zwolle zal wel met een behoorlijk aantal spelers minder afreizen naar De Kuip, want er zijn veel blessures in de selectie. Druijf, Fichtinger, Thomas, De Rooij, Lagsir, Lam en Namli ontbreken.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle
Schendelaar; Van Polen, Kersten, Mac Nulty, Van der Haar; El Azzouzi, Velanas, Krastev; Reijnders, Thy, Van der Water.

Historie
2021/2022: Feyenoord - PEC Zwolle (4-0)
2020/2021: Feyenoord - PEC Zwolle (1-0)
2019/2020: Feyenoord - PEC Zwolle (1-0)
2017/2018: Feyenoord - PEC Zwolle (0-0)
2016/2017: Feyenoord - PEC Zwolle (3-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties