Stengs hoopt op plek in EK-selectie: "Het zou een mooie bekroning zijn"

Stengs hoopt op plek in EK-selectie: "Het zou een mooie bekroning zijn"

Calvin Stengs is één van de spelers van Feyenoord die kansmaakt om actief te zijn op het EK van komende zomer. De middenvelder kon zich eind vorig jaar laten zien aan Ronald Koeman, maar raakte vervolgens voorafgaand aan de interlandperiode in maart geblesseerd. Stengs zal nu de komende wedstrijden moeten laten zien in topvorm te verkeren.

"Je ziet het op Instagram voorbij komen en ik zag ook dat Feyenoord het had gepost", vertelt Stengs in gesprek met Feyenoord TV over zijn assist met de buitenkant van zijn voet tegen Go Ahead Eagles. "Het is mooi om te zien, maar ik ben vooral blij dat we sowieso tweede zijn geworden. Ik kreeg de bal van Lutsha en dan in een split second komt het in je op. Het lukte ook goed, dus dat is mooi."

Stengs staat momenteel op zestien assists bij Feyenoord en is daarmee koploper in de selectie. "Het is een mooi aantal en ik hoop er nog een aantal extra te kunnen geven." De middenvelder heeft de kans om dat te doen in de laatste wedstrijden van de competitie. "Ik wil gewoon fit blijven, belangrijk zijn en alle drie de wedstrijden winnen. Daar gaan we voor."

Persoonlijk heeft Stengs met het aankomende EK ook een grote doelstelling. "Het zou een mooie bekroning zijn, maar ik ben nu vooral bezig met Feyenoord, dan zie ik wel wat er kan gebeuren." De wedstrijd tegen PEC Zwolle is de laatste van dit seizoen in een volle Kuip. "Ik denk dat we als team moeten uitstralen hoe we het hele seizoen hebben gespeeld. Dat moeten we tegen PEC weer doen."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties