Van Hanegem: ''Bij Feyenoord is het tijd voor harde maatregelen''

Van Hanegem: ''Bij Feyenoord is het tijd voor harde maatregelen''

Feyenoord verloor zaterdagavond wederom twee punten in de competitie. De Rotterdammers speelde met 1-1 gelijk tegen Roda JC. Hierdoor zakt de landskampioen van afgelopen seizoen naar de zesde plek. Volgens Willem van Hanegem is het nu tijd dat Giovanni van Bronckhorst gaat ingrijpen en enkele wijzigingen gaat doorvoeren aan het elftal.

''Bij Feyenoord is het tijd voor harde maatregelen. En dan heb ik het ook niet over die opgestapte commissaris Rob Slotboom, die deze week in deze krant vertelde dat hij Jan de Jong totaal ongeschikt vindt als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Ik zou niet weten waarom dat zo is, bovendien is De Jong al heel zijn leven een Feyenoorder in hart en nieren.''

''Wat kan er dan anders op het veld? Ik zou in elk geval Kenneth Vermeer woensdag in Charkov tegen Sjachtar Donetsk in het doel zetten, want Brad Jones heeft het gewoon niet meer,'' vervolgt Willem van Hanegem. ''Ik zou ook stoppen met Karim El Ahmadi voortdurend te laten uitzakken tussen zijn centrale verdedigers. Die jongen is dé speler die het onder druk zetten van een tegenstander tot in de puntjes beheerst.''

''Met Jens Toornstra kun je op dit moment eigenlijk niet meer verder, het is tijd voor Sofyan Amrabat. Overigens zijn er weinig andere smaken. Het is jammer dat de scouting van Feyenoord geen neusje heeft voor jong talent. Begrijp me niet verkeerd, ik vind nog steeds dat Martin van Geel afgelopen zomer aardige vervangers heeft ingekocht voor de spelers die zijn verkocht. St. Juste, Larsson, Boëtius en Haps, daar is weinig mis mee,'' besluit Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Daglad.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties