De tegenstander: ook voor Ajax is het aanhaken of afhaken

De tegenstander: ook voor Ajax is het aanhaken of afhaken

Evenals voor Feyenoord is het zondag ook voor Ajax een kwestie van aanhaken of (voorlopig) afhaken in de Eredivisie. Een matige seizoensstart heeft er voor gezorgd dat de achterstand op koploper PSV vijf punten bedraagt en in De Kuip moeten de Amsterdammers er voor zorgen dat dat gat niet verder groeit.

Ajax langzaam in vorm
Peter Bosz vertrok afgelopen zomer als hoofdtrainer bij Ajax en werd opgevolgd door Marcel Keizer, die vorig seizoen Jong Ajax onder zijn hoede had. De start van de trainer bij de Amsterdamse club viel tegen, met als grootste deceptie de uitschakeling in Europa. Daarnaast werd er in de eerste competitiewedstrijd verloren van Heracles Almelo (2-1). De laatste weken heeft de ploeg echter een stijgende lijn te pakken. Ajax staat inmiddels in punten gelijk met Feyenoord, wat de wedstrijd van zondag nog belangrijker maakt.

Trainer maakt debuut in Klassieker
Keizer heeft zin in zin zondag, zei hij vrijdag op de persconferentie. ‘Ik kijk uit naar mijn eerste Klassieker als trainer van Ajax, heel erg. Mijn spelers kijken er ook al de hele week naar uit. Wij willen winnen. We zijn de competitie niet goed begonnen, dus dan moet je dingen goedmaken. Wie er uiteindelijk gaat winnen? Ajax.’ Als trainer stond Keizer één keer eerder tegenover Feyenoord. Hij verloor toen met SC Cambuur met 3-1 in De Kuip.

Spits zoekt doelpunten
Kasper Dolberg en Nicolai Jørgensen waren vorig seizoen tijdens de eerste seizoenshelft aan elkaar gewaagd als het gaat om doelpunten. De Deense spits van Ajax wist het net makkelijk te vinden en ook tegen Feyenoord was hij vorig jaar trefzeker. Dit seizoen gaat het scoren hem minder makkelijk af. De twintigjarige Dolberg kwam dit seizoen acht keer in actie in de Eredivisie, maar wist nog geen competitietreffer te maken. Klaas-Jan Huntelaar krijgt momenteel de voorkeur in de punt van de aanval.

Weerzien oude bekende
Weinig spelers met een verleden bij Feyenoord maken later de overstap naar Ajax, en andersom. Toch keert komende zondag een oude bekende terug in De Kuip. Kostas Lamprou, die tot 2014 uitkwam in het keepersshirt van Feyenoord, maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap van Willem II naar Ajax. De 26-jarige Griek is bankzitter in Amsterdam en wacht nog op zijn debuut voor het eerste elftal van de club, Misschien komt het er zondag van?

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties