Cocu: ''Feyenoord voor ons belangrijke test''

Cocu: ''Feyenoord voor ons belangrijke test''

PSV en Feyenoord hebben allebei hun laatste wedstrijd verloren. De Eindhovenaren gingen vorige week met 2-0 onderuit tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers verloren ruim van Manchester City. Trainer Phillip Cocu kijkt uit naar de wedstrijd. ''De eerste krachtmeting met de kampioen van vorig jaar is voor ons een belangrijke test.''

Cocu denkt dat de Rotterdammers fit aan de aftrap verschijnen, ondanks het midweekse programma. ''Ik verwacht niet dat Feyenoord daar fysiek hinder van heeft. Het is afwachten hoe de ploeg met die nederlaag omgaat. Feyenoord heeft altijd de kracht van De Kuip. Ik hoop dat onze fans dat zondag ook voor ons team doen. Wij moeten zorgen dat die reactie er komt.''

PSV nam deze zomer afscheid van diverse basisspelers. De club draait momenteel dan ook stroef. "Als spelers vertrekken, heeft dat invloed op het elftal. Je begint het seizoen met wijzigingen. Dat is een proces met vallen en opstaan. We hebben een goed team staan, zijn goed met elkaar bezig. Je moet vertrouwen hebben in de kwaliteit," zegt Cocu in gesprek met de NOS.

Met Feyenoord treft Cocu zijn minst favoriete tegenstander, want van geen enkele opponent verloor hij vaker dan van de Rotterdammers: vier keer. Zondag om 16:45 uur is de aftrap tussen PSV en Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties