Ochtendjournaal: Naïviteit vormt voor Feyenoord een patroon

maandag 11 september 2017 09:21 114.810 keer bekeken 182 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Tweedaags na de zege op Heracles Almelo (2-4) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant toont Feyenoord zich één helft Champions League-waardig. In Almelo kwam Feyenoord voor de dag met twee gezichten: voor rust een rimpelvrij perzikhuidje, erna een waarop steeds meer puistjes groeiden. De Rotterdammers speelden misschien wel de beste eerste 45 minuten op kunstgras ooit. Voor Giovanni van Bronckhorst een bevestiging dat Feyenoord groeiende is, maar ook in herhaling valt. Waar Heracles voor rust op sterven na dood lag, werd het door Feyenoord zelf gereanimeerd in de tweede helft. De duels werden niet meer gewonnen, de naïviteit was van de gezichten van de spelers af te lezen. Met een comfortabele voorsprong op het scorebord en de wedstrijd van woensdag in het vooruitzicht is het geen wonder dat de Rotterdammers het wel mooi vonden. Des te opvallender was het dan ook dat Heracles er bijna in slaagde om er een gelijkspel uit te slepen. Het is aan Feyenoord om dit verval te voorkomen tegen de Engelse topclub Manchester City.

‘’Met hoofd al bij Man City’’, kopt de Telegraaf. Het contrast zal woensdagavond levensgroot worden met afgelopen zaterdagavond in Almelo. Het was zorgwekkend om te zien dat, zodra Feyenoord de voet van het gaspedaal afhaalt, zelfs Heracles het de regerend landskampioen lastig kan maken. Wat zou miljoenenploeg Manchester City, dat afgelopen zaterdag nog Liverpool overklaste met 5-0, dan wel niet kunnen uitrichten? Het gemis van Jorgensen zal gevoeld worden op het veld. Het is echter misschien nog wel meer te hopen voor Giovanni van Bronckhorst dat Ridgeciano Haps de wedstrijd tegen Man City kan halen. Vervanger Miquel Nelom glorieerde vooral in onkunde en defensieve onzekerheid. Alles moet kloppen aanstaande woensdagavond in Rotterdam. De steun van Het Legioen, de tactiek van Gio en de vorm van de dag zullen de wedstrijd bepalen. Maar als Aguëro & co er zin in hebben, dan staat er een heet avondje voor Feyenoord te wachten.

Om kans te maken tegen Manchester City moet Van Bronckhorst wel iets verzinnen. Zo’n verval loopt een keer niet goed af en daarbij komt ook nog het uitvallen van Nicolai Jorgensen op het geplaagde kunstgras in Almelo. Al tijdens de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad werd er rekening gehouden met een systeem dat Champions League-waardige tegenstanders bij de strot kon pakken, schrijft het Algemeen Dagblad. Zo compact mogelijk spelen om vanuit daaruit als collectief een kans te creëren was ook precies het toonbeeld van de regende landskampioen in de eerste helft. Maar dat collectief stortte als een kaartenhuis in elkaar in de laatste twintig minuten. Het was tenenkrommend en volgens Steven Berghuis begint dat een patroon te worden dit seizoen. Gelukkig voor Feyenoord heeft dat nog geen puntverlies opgeleverd, maar zelfs de meest onbeholpen voetbal-‘kenner’ weet dat Manchester City dit genadeloos afstraft.

De beste helft van het seizoen speelde Feyenoord in Almelo, maar niemand heeft het daar over als Manchester City op de stoep staat. Feyenoord is rijp voor de slacht als het team van Van Bronckhorst met dezelfde gemakzucht en vertwijfeling speelt als afgelopen zaterdag, schrijft Trouw. In de eerste helft klopte alles: vastigheid aan de bal, goede, snelle passing en veel bewegende mensen. Het vizier is vanaf de theepauze op woensdagavond gegaan en ineens was de regerend landskampioen onherkenbaar. Feyenoord was slagvaardig en eendrachtig, maar in de slotfase van de wedstrijd werd weer duidelijk dat de regerend landskampioen zich niet kan veroorloven op zeventig procent te spelen. Iedereen zal honderd procent moeten zijn, beaamt ook aanvoerder Karim El Ahmadi. “Als wij negentig minuten lang honderd procent zijn, dan zijn we goed en kunnen weinig tegenstanders ons verslaan. Zijn we dat niet, dan zijn we gewoon een heel matig team”. 

Laatste headlines
182 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 66 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64387 leden - Op dit moment zijn 536 mensen actief, waarvan 130 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting