''Ik zei tegen Kramer dat hij gewoon even rustig moest doen''

''Ik zei tegen Kramer dat hij gewoon even rustig moest doen''

Michiel Kramer wist in zijn eerste seizoen bij Feyenoord veertien keer te scoren in 30 Eredivisie-wedstrijden. In zijn tweede seizoen bij de Rotterdamse club had de lange spits Nicolai Jørgensen voor zich, waardoor hij genoegen moest nemen met een reserverol. De 28-jarige Kramer vindt het daardoor deze zomer mogelijk tijd voor een nieuwe stap.

“Ik heb wel eens contact met Michiel”, begint Gianni Zuiverloon, met wie Kramer samenspeelde bij ADO Den Haag. “Hij wilde destijds heel graag naar Feyenoord. Rotterdam is zijn stad, zijn ouders komen daar vandaan en zijn zoontje is groot fan van de club. Hij was enorm blij met die stap. Alleen als je niet aan spelen toekomt is het nergens leuk, ook al is het je droomclub.”

De spits werd in verband gebracht met een transfer naar Vitesse, die in de tussentijd Tim Matavz aantrok. “Hij wil heel graag spelen”, vervolgt Zuiverloon. “Henk Fräser is trainer bij Vitesse, daar heeft Michiel al eens mee gewerkt. Vitesse is ook een mooie club, een grote club en ze spelen komend seizoen Europees voetbal, dus waarom niet? Ik denk dat dat wel een mooie stap voor hem kan zijn, al dacht ik altijd dat hij graag naar het buitenland wilde."

“Dat hij baalt van zijn situatie bij Feyenoord lijkt me logisch. Iedere voetballer baalt als hij niet speelt, maar je bent wel deel van een collectief. Het team draait goed, dan moet jij je mond houden. Toen in de pers kwam dat Michiel een beetje opstandig was, heb ik dat ook tegen hem gezegd. Ik zei tegen Kramer: doe gewoon even rustig, het seizoen duurt nog een paar maanden en jullie zijn bijna kampioen. Hij wist zelf ook dat het geen zin had.”

Bekijk hieronder het gesprek met Zuiverloon.

Geen videoplayer zichtbaar? Even adblocker uitzetten!

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties