Feyenoord O16 kampioen na overwinning op PEC Zwolle

Feyenoord O16 kampioen na overwinning op PEC Zwolle

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdagmiddag de landstitel veroverd. Op Varkenoord werd de kampioenswedstrijd tegen PEC Zwolle Onder 16 met ruime cijfers gewonnen: 4-0. 'Dit is een heel mooie prestatie van deze groep,' jubelde trainer Edwin de Graaf, die met Feyenoord geen competitieduel verloor (9x winst, 2x gelijkspel). 'Ik ben echt trots op de jongens, die er dit seizoen stonden op de momenten dat ze er moesten staan.'

De spanning was voelbaar aan het begin van de wedstrijd, merkte De Graaf. 'In de eerste twintig minuten speelden we gewoon slecht. Dat had misschien wel met de spanning van zo'n kampioenswedstrijd te maken, maar ik denk ook een beetje met onderschatting omdat PEC laatste staat.' Een moment van individuele klasse zou de Rotterdammers in de goede richting helpen. Toshio Lake haalde in de 24ste minuut snoeihard uit met links en zag zijn afstandsschot in de kruising belanden. De 2-0 zou ook nog voor de rust vallen. Een verdwaalde voorzet van Mohamed El Karbachi verdween zomaar in het doel. 'Mo vertelde dat het de bedoeling was, maar ik heb mijn twijfels,' aldus een grinnikende De Graaf.

Na de derde Rotterdamse treffer vlak na de pauze, gemaakt door Crysencio Summerville, volgde de ontspanning bij de thuisploeg en de coach. 'We hadden de wedstrijd volledig onder controle en dat gaf mij ook de mogelijkheid om met behulp van wissels iedereen nog een aandeel te geven in de zege,' vertelde De Graaf.

Joshua Zirkzee zou in de 70ste minuut nog voor het slotakkoord zorgen en tien minuten later kon het feest losbarsten. De Graaf: 'Deze groep is heel getalenteerd en er zijn er een aantal die echt over buitengewone kwaliteiten beschikken. Ook als we niet goed spelen, zoals vandaag, hebben we voorin genoeg klasse om een duel naar ons toe te trekken. Dat is dit seizoen echt gebleken.'

Feyenoord Onder 16 - PEC Zwolle Onder 16 4-0
Scoreverloop:
24' 1-0 Toshio Lake
33' 2-0 Mohamed El Karbachi
42' 3-0 Crysencio Summerville
70' 4-0 Joshua Zirkzee

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties