Koeman over kampioenschap: ''Het is Gio gegund''

Koeman over kampioenschap: ''Het is Gio gegund''

Ronald Koeman bracht Feyenoord na een aantal moeizame jaren weer terug naar waar de Rotterdamse club hoort: de top van Nederland. De trainer eindigde met Feyenoord twee keer als nummer twee, één keer als nummer drie van de competitie. Vanuit Engeland kijkt Koeman met een goed gevoel naar zijn oude werkgever.

“Ik denk dat de fans de club zo bijzonder maken”, zegt Koeman tegenover de NOS. “Dat voel je alleen als je er werkt als trainer of speelt als voetballer. Ook als speler heb ik dat twee jaar gevoeld. Toen ik trainer werd, zat de club nog in de schulden. Ondanks die moeizame periode voel je de hunkering naar succes bij het Legioen. Die steun en het meeleven, dat zie je nergens zo groot als bij Feyenoord.”

Als trainer van Feyenoord won Koeman geen prijs. “Dat klopt. Het is voor Gio, de spelers en de hele club geweldig dat het nu wel gaat gebeuren. Helaas heb ik geen prijs gewonnen bij de club, je kan niet altijd op het juiste moment op de juiste plaats zijn”. zegt Koeman met een lach. “Het is Gio gegund, dat is het belangrijkste. Hij is gegroeid als trainer. Dat zie je ook aan zijn keuze om Dirk Kuyt niet op te stellen. Hij is daar niet voor weggelopen, daarin laat hij zijn groei als trainer zien.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties