Lof voor Gudde: ''Dat resulteert nu in deze grote prijs''

Lof voor Gudde: ''Dat resulteert nu in deze grote prijs''

Naast spelers en staf van Feyenoord verdient ook het bestuur van de Rotterdamse clubs de credits voor het naderende kampioenschap. Dit vindt Arno Vermeulen, chef Voetbal van de NOS. “Ik vind dit heel knap”, zegt hij in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

“Vooral in de tijd dat iedereen in paniek raakte, zijn Eric Gudde en Martin van Geel rustig gebleven”, aldus Vermeulen. “Stap voor stap hebben zij gewerkt aan de wederopbouw van Feyenoord. Vooral Eric Gudde. Toen hij begon bij Feyenoord lag de club op zijn rug, ook financieel gezien.”

“Met een consequent beleid, stap voor stap en zonder overmoedig te worden zijn zij aan het werk gegaan”, vervolgt hij. “Vaak zijn ze aangevallen op het feit dat het te lang duurde, maar het kon gewoon niet anders. Er was gewoon geen geld en er waren alleen maar schulden.”

“Als je kijkt waar Feyenoord nu is, is dat hartstikke knap. Dat staat nog los van het mogelijke kampioenschap. Ze hebben de afgelopen jaren serieus meegedaan in de competitie. Er stond een ploeg waar men tegenop keek en geen medelij meer mee had. Dat resulteert nu in deze grote prijs.” Vermeulen wordt door Johan Derksen vaak de Witte Chinees genoemd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties