Van Bronckhorst: ''We kunnen heel Rotterdam blij maken''

Van Bronckhorst: ''We kunnen heel Rotterdam blij maken''

Feyenoord neemt het zondagmiddag op tegen FC Utrecht. De wedstrijd tegen de Domstedelingen is de eerste van vier allesbeslissende wedstrijden in de strijd op het kampioenschap. De voorsprong van de Rotterdammers op concurrent en aartsrivaal Ajax bedraagt één punt.

“Wij beseffen dat we heel Rotterdam blij kunnen maken”, aldus Giovanni van Bronckhorst op de wekelijkse persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. “Ook dat moet ons drive en vertrouwen geven. We hebben zin om te voetballen. Met nog vier duels te spelen, is elke wedstrijd nu cruciaal.

“Het is zaak om wedstrijden te lezen en te kijken wat er gevraagd wordt. Dat deden we tegen PEC Zwolle niet goed", zegt hij over de wedstrijd waarin Feyenoord punten liet liggen. "De groep is kalm en rustig. De spanning is normaal, maar we staan waar we willen staan aan het einde. Als je in de top speelt, dan komt er druk bij kijken."

De Rotterdammers kregen deze week opnieuw steun vanuit de KNVB, dit keer van Hans van Breukelen. “Mooi dat iedereen het nu over ons heeft”, zegt de trainer. “Dat hoort er ook bij. Of ik moe word van de gun factor? Het is toch juist mooi?"

Rick Karsdorp en Bilal Basacikoglu zijn tegen FC Utrecht allebei niet van de partij. Het tweetal tekende deze week een nieuw contract bij de Rotterdamse club. “Daar ben ik blij mee. We zijn bezig met dit seizoen, maar ook al met de toekomst. Het is mooi dat we deze jongens langer vast te houden.”

Lees meer over
Rick Karsdorp Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties