''Ajax is een enorme angstgegner''

zondag 2 april 2017 17:54 96.315 keer bekeken 198 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft wederom niet weten te winnen in Amsterdam. In de Arena werd het 2-1 voor Ajax. Al 12 jaar lukt het de Rotterdammers niet om de rivaal in een uitwedstrijd te verslaan. In VI Radio spreekt clubwatcher Iwan van Duren van 'het jaarlijkse pak slaag bij Ajax'. 

"Ajax is een enorme angstgegner. Het lijkt wel of ze Feyenoord iedere keer weer weten te verlammen. Dat zag je ook bij de vrije trap van vandaag, die zou Jones normaal gesproken hebben gepakt. Feyenoord loopt hier altijd achter de feiten aan. Je kan wel de hele week schreeuwen dat je er klaar voor bent, maar wederom is er bijna niemand die zijn niveau haalt." 

Feyenoord miste vandaag Tonny Vilhena wegens een schorsing, waardoor El Ahmadi volgens Van Duren door de mand viel. "Die twee bepalen samen het ritme van Feyenoord en vormen het blok voor de verdediging. Met twee man kan je veel opvangen, maar in je eentje wordt je helemaal gek gespeeld." 

De geschorste Vilhena was niet het enige gemis voor Feyenoord. Kongolo, Bilal en Elia konden door een blessure al niet aan de wedstrijd beginnen en tijdens de wedstrijd vielen ook Jorgensen en Karsdorp uit. "Er zijn er meer die niet helemaal fit zijn. Die power, de kracht van Feyenoord, valt dan weg. Dan blijft er bijzonder weinig over." De reserves kunnen dit volgens Van Duren niet opvangen. "Die brede bank moet je niet overdrijven. Het is een hele dunne selectie met 14 à 15 man die op hetzelfde niveau kunnen acteren. Daarna houdt het op."

Gerelateerd nieuws
198 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 92 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 737 mensen actief, waarvan 234 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved