''Ajax is een enorme angstgegner''

''Ajax is een enorme angstgegner''

Feyenoord heeft wederom niet weten te winnen in Amsterdam. In de Arena werd het 2-1 voor Ajax. Al 12 jaar lukt het de Rotterdammers niet om de rivaal in een uitwedstrijd te verslaan. In VI Radio spreekt clubwatcher Iwan van Duren van 'het jaarlijkse pak slaag bij Ajax'.

"Ajax is een enorme angstgegner. Het lijkt wel of ze Feyenoord iedere keer weer weten te verlammen. Dat zag je ook bij de vrije trap van vandaag, die zou Jones normaal gesproken hebben gepakt. Feyenoord loopt hier altijd achter de feiten aan. Je kan wel de hele week schreeuwen dat je er klaar voor bent, maar wederom is er bijna niemand die zijn niveau haalt."

Feyenoord miste vandaag Tonny Vilhena wegens een schorsing, waardoor El Ahmadi volgens Van Duren door de mand viel. "Die twee bepalen samen het ritme van Feyenoord en vormen het blok voor de verdediging. Met twee man kan je veel opvangen, maar in je eentje wordt je helemaal gek gespeeld."

De geschorste Vilhena was niet het enige gemis voor Feyenoord. Kongolo, Bilal en Elia konden door een blessure al niet aan de wedstrijd beginnen en tijdens de wedstrijd vielen ook Jorgensen en Karsdorp uit. "Er zijn er meer die niet helemaal fit zijn. Die power, de kracht van Feyenoord, valt dan weg. Dan blijft er bijzonder weinig over." De reserves kunnen dit volgens Van Duren niet opvangen. "Die brede bank moet je niet overdrijven. Het is een hele dunne selectie met 14 à 15 man die op hetzelfde niveau kunnen acteren. Daarna houdt het op."

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties