'Van Persie aast op terugkeer in De Kuip'

'Van Persie aast op terugkeer in De Kuip'

Terwijl Feyenoord vol in de strijd is om de landstitel binnen te halen, wordt er door de technische staf alvast vooruit gekeken naar de selectievorming van volgend seizoen. Volgens verschillende Turkse media zou oud-Feyenoorder Robin van Persie wel oren hebben naar een terugkeer in De Kuip.

Elk jaar is het een gerucht die de gemoederen bezig houdt. Wereldster Van Persie die terug zou keren naar Feyenoord. Het zou een flinke kwaliteitimpuls zijn voor de selectie, zeker met het oog op de Champions League. De geboren Rotterdammer is niet meer de speler van weleer, maar kan – zeker voor de Eredivisie – van grote waarde zijn. Aanvoerder Dirk Kuyt heeft dezelfde weg ( Van Fenerbahçe naar Feyenoord ) bewandeld anderhalf jaar geleden. Ondanks zijn leeftijd heeft de Katwijker wel bewezen van waarde te zijn voor de huidige koploper van de Eredivisie. Volgens de Turkse krant Fanatik zou Kuyt, Van Persie hebben geprobeerd over te halen. De spits van Fenerbahçe is op zoek naar eerherstel en zou een terugkeer in De Kuip met beide handen willen aangrijpen, zeker als Feyenoord de groepsfase van de Champions League in gaat.

De eventuele transfer is overigens nog lang niet in kannen en kruiken. Van Persie heeft nog een doorlopend contract (tot 2018, red) en strijkt een salaris op dat voor Feyenoord niet te betalen is. Maar hetzelfde scenario speelde zich af bij Dirk Kuyt en de aanvoerder besloot toen water bij de wijn te doen om alsnog zijn droom waar te maken: kampioen worden met Feyenoord. Voor de 33-jarige aanvaller is het wellicht een logische stap, zeker met het oog op het Nederlands elftal, maar ook om weer terug te keren naar de plek waar Van Persie naamsbekendheid schreef in de voetbalwereld.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties