Kuyt: ''Feyenoord moet elk jaar een prijs winnen''

Kuyt: ''Feyenoord moet elk jaar een prijs winnen''

Dirk Kuyt gaat als 36-jarige voetballer het nieuwe Eredivisie-seizoen in met Feyenoord. Met veel vertrouwen uiteraard. ''Ik denk dat we er heel erg klaar voor zijn. Waarvoor? Voor succes'', stelt het boegbeeld in de nieuwe editie van Voetbal International.

''Het moet bij Feyenoord gaan over het winnen van prijzen. Bekers, daar gaat het om bij Feyenoord. Ik zie de KNVB-beker als een hoofdprijs. Maar ook als het begin van een proces waarbij je weet dat Feyenoord ieder jaar een prijs moet winnen. Nu beginnen we het seizoen zelfs met de kans op meteen een cup (Johan Cruijff Schaal, red.)'', aldus Kuyt.

De voormalig international weet dat ambitie en geloof een voorwaarde zijn voor succes. ''Als je dat geloof krijgt, ga je gewoon stappen maken. Succes went nooit. Het is een kick, een adrenaline-boost. Sommigen vinden de beker geen hoofdprijs. Maar voor Feyenoord is het dat wel. Als dan op maandagochtend vijftigduizend man in de regen en wind staan, dan weet je wat dat betekent. We leven in een tijd dat ook als je niet de allerbeste spelers hebt, de kans op succes aanwezig is. Je moet het geloof hebben.''

Kuyt heeft altijd geloof. ''Er zit rek in, ik denk dat je de stap echt kleiner maakt naar clubs als PSV en Ajax. Wedstrijden win je op wilskracht. Om de beker hebben we wat dat betreft vorig seizoen het maximale gepresteerd. Die mentaliteit moeten we ook in alle wedstrijden gaan neerzetten. Ik heb het gevoel dat we aan het doorschakelen zijn. Onze kansen aan het vergroten zijn op succes. Maar zet alsjeblieft niet boven het stuk dat we kampioen worden. Dat zijn zulke makkelijke woorden.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties