FSV zoekt (kandidaat) bestuursleden

FSV zoekt (kandidaat) bestuursleden

De leden van het dagelijks bestuur van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) hebben besloten zich terug te trekken uit het bestuur van de vereniging. Het gaat hierbij om de voorzitter, penningmeester en secretaris. Dit betekent dat er een aantal plaatsen in het FSV bestuur vrij zullen komen.

De FSV zoekt kandidaten en wil graag haar leden wijzen op de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie bij onze mooie vereniging.

De bestuursleden die deel blijven uitmaken van het huidige bestuur zijn bereid om de opengevallen plaatsen in het dagelijks bestuur in te vullen, maar stellen deze plek graag beschikbaar voor de meest geschikte kandidaat.

Beschrijving organisatie

Onze vereniging bestaat uit ruim 16.000 leden met een omzet van € 540.000 per jaar. Tien keer per jaar verschijnt ons magazine 'Hand in Hand', dat door een groep van zo'n 20 vrijwilligers wordt gemaakt. De FSV levert al jaren een stevige bijdrage aan sfeeractiviteiten. Dit doet zij zowel financieel, als door de bijdrage van haar vrijwilligers om acties uit te werken en te organiseren op en rond de tribunes. Een ander team van vrijwilligers houdt zich bezig met het ontwerpen van merchandising, dit zijn artikelen die via de fanshops verkocht worden. Voor deze activiteit is een aparte entiteit opgericht, die onder verantwoordelijkheid valt van het dagelijks bestuur van de FSV.

Op het kantoor van de FSV zijn een drietal medewerkers werkzaam. Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en daarnaast zijn zij het eerste aanspreekpunt voor onze leden en relaties. Het bestuur houdt toezicht en stuurt deze medewerkers aan.

Zeer regelmatig is er overleg met stakeholders van de vereniging, zoals medewerkers/leiding van Feyenoord, Stadion Feijenoord, de gemeente Rotterdam, de Rotterdamse en landelijke politiek, politie, KNVB, Sportclub Feyenoord, (potentiele) sponsors van de FSV en andere supportersgroepen.

De FSV heeft tevens een samenwerking met Feyenoord betreffende 'De Kameraadjes'. 'De Kameraadjes' is een initiatief geweest van de FSV en deze vereniging is omarmd door Feyenoord.

De FSV is een financieel zeer gezonde vereniging met veel ambitie. Onze doelstelling is om te groeien in ledental. Om deze doelstelling te blijven behalen moet het aantrekkelijk zijn om lid te worden van onze vereniging. Dit kan door te zorgen voor een goede informatievoorziening, het organiseren van activiteiten en het starten van ledenvoordeel campagnes.

Wat wordt er van je verwacht?

Kandidaten moeten weten wat er leeft onder de Feyenoordsupporters en grote betrokkenheid hebben bij Feyenoord.

Minimaal één keer per maand is er in de avonduren een bestuursvergadering op het kantoor van de FSV. De taken binnen het bestuur zijn verdeeld en zo wordt van ieder bestuurslid gevraagd, op basis van expertise, om beschikbaar te zijn voor overleg over een bepaald thema. Dit betreft overleg met externe partijen en vrijwilligersgroepen en zal veelal op werkdagen plaatsvinden.

Het bestuur houdt toezicht op eerder genoemde medewerkers en stuurt deze aan. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van één van de bestuursleden. Dit bestuurslid moet tijdens kantooruren met enige regelmaat aanwezig kunnen zijn op het kantoor van de FSV.

De werkzaamheden voor de FSV zijn onbezoldigd. Zeker door de activiteiten en uitdagingen die er op dit moment bij de FSV liggen, wordt er het nodige van je verwacht. Daar staat tegenover dat je niet meer aan de zijlijn staat, maar zelf écht de toekomst van de vereniging helpt vorm te geven.

Ben jij lid van de FSV en denk jij een geschikte kandidaat voor één van de onderstaande functies te zijn, stuur dan zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 30 november een sollicitatie voor desbetreffende functie, compleet met motivatie naar: wyp@feyenoordnet.nl. Het zittende bestuur zal een selectie maken van kandidaten die zij geschikt achten en vervolgens uitnodigen voor een gesprek. Naast geschiktheid wordt er ook gekeken naar diversiteit binnen het bestuur. Feyenoord is van iedereen, de FSV is er voor iedereen en het bestuur moet een afspiegeling zijn van het legioen. Wil je niet in het bestuur maar wel als vrijwilliger je bijdrage leveren aan de sfeeractiviteiten, ons magazine 'Hand in Hand' of heb je leuke ideeën voor merchandising-artikelen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Laat het ons weten door het sturen van een kort mailtje naar: wyp@feyenoordnet.nl.

Voorzitter

De voorzitter van de FSV

Is het boegbeeld van de vereniging en toont leiderschap
Neemt het voortouw bij het bepalen van de strategische koers
Ziet toe op de effectiviteit en efficiency van de organisatie
Zit (bestuurs)vergaderingen en de Algemene Ledenvergadering (ALV) voor
Onderhoudt externe contacten
Staat de media te woord

Competenties

Netwerken
Bruggenbouwer
Samenwerken
Resultaatgericht instelling
Leidinggevende capaciteiten
Benaderbaar voor de leden
Commercieel, aanvoelen waar kansen liggen
Goede sociale vaardigheden, contactuele eigenschappen en analytisch vermogen

Penningmeester

De financiële administratie wordt verzorgd door een medewerker van de FSV en voor het opstellen van de jaarrekening wordt een accountant ingeschakeld. De penningmeester controleert de werkzaamheden en stuurt aan waar nodig. De penningmeester ziet toe op:

Het opstellen en bewaken van de begroting
Het crediteuren- en debiteuren beheer
De effectiviteit en efficiency van de financiële administratie
Het onderhouden van contacten met accountant, verzekeraars en de Belastingdienst
Het verzorgen van meldingen naar UWV, CWI, ARBO en de Belastingdienst
Het afhandelen van loonopgaven en alle formaliteiten naar betreffende instanties

Competenties

Financiële opleiding en achtergrond
Accuraat
Cijfermatig en analytisch vermogen

Secretaris

Is het geheugen en geweten van de FSV en verantwoordelijk voor het:

Notuleren van de vergaderingen, actiepuntenlijsten maken, vergaderschema's bijhouden en archiveren
Vastleggen gemaakte afspraken
Ontvangst binnenkomende correspondentie en zet deze door binnen de organisatie
Verzorgen uitgaande correspondentie
Opstellen overeenkomsten, waaronder sponsorovereenkomsten
Toezien dat plannen corresponderen met de uitgangspunten en bewaken van de procedures

Competenties

Punctueel en systematisch
Het kunnen delegeren van werkzaamheden richting medewerker(s) FSV

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties