Ochtendjournaal: K2 in ere hersteld met fenomeen Kramer

Ochtendjournaal: K2 in ere hersteld met fenomeen Kramer

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de prima bekeroverwinning op PEC Zwolle (3-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

''Kramer leidt de dans bij Feyenoord'', kopt het Algemeen Dagblad groot. De krant omschrijft de spits als misschien wel de beste aankoop van de zomer. ''Er waren hier en daar twijfels of de spits het niveau van Feyenoord wel zou aankunnen, maar met die kritiek rekent hij in zijn eerste maanden bij de club in rap tempo af.'' Ook Simon Gustafson krijgt lof. ''De Scandinaviër is technisch zeer vaardig, heeft oog voor de ruimte en is in staat om het spel te versnellen'', analyseert het ochtendblad.

Het optreden van Gustafson heeft gevolgen. ''Toornstra weet dat hij alles uit de kast zal moeten halen om weer serieus in beeld te komen, Vilhena voelt dat er geen grenzeloos vertrouwen in hem is en Immers, gisteren op de tribune, ontving een mokerslag'', aldus het AD. ''Het betere veldspel was uiteraard niet alleen te danken aan de Zweed. ''El Ahmadi bleek als vanouds onvermoeibaar, Vejinovic was een stuk zorgvuldiger dan de afgelopen weken. En vooral Elia bleek een plaag voor de Zwolse defensie.''

De Telegraaf gaat nog ietsje verder: ''K2 in ere hersteld'', schrijft het. De kopspecialist wordt een fenomeen en Peter Houtman, de laatste spits die met zo'n kracht zijn markante kop tegen een bal kon slaan, maakte volgens de krant nog net geen buiging voor de Rotterdammer. Ook Trouw roemt de rol van Kramer. ''Hij maakte meters, was een nuttig aanspeelpunt van zijn ploeggenoten en zorgde bij zo'n beetje elke voorzet voor gevaar.''

''Feyenoord toont artistieke kant'', zijn de grote paginaletters van de Volkskrant. Het Legioen is verliefder op verfijnd voetbal dan het clichébeeld voorschrijft, stelt de krant. En gisteren was er eindelijk bij vlagen fonkelend voetbal. Het dagblad schrijft dat El Ahmadi ''een fraai staaltje voetbalacrobatiek'' beoefende. Het inspireerde Elia tot ''ouderwetse technische waaghalzerij'', waardoor tegenstander Van Polen tot snelwandelaar gedegradeerd werd. Kuyts enthousiasme over Feyenoord was bijna irritant, maar gisteravond bleek het terecht, besluit de krant.

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt Michiel Kramer Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties