Eljero Elia mist Roda JC na domme rode kaart

Eljero Elia mist Roda JC na domme rode kaart

Feyenoord kan zondagmiddag waarschijnlijk geen beroep doen op Eljero Elia. De gevierde man in de wedstrijd tegen Willem II ontving maandagavond een directe rode kaart in de Beloftencompetitie en een dergelijke schorsing wordt ook meegenomen naar de Eredivisie.

De linkerspits kreeg de kaart voor opmerkingen op de arbitrage tijdens het duel met Jong Cambuur, want er ging geen overtreding aan vooraf. Elia kan alleen aan een schorsing ontkomen indien Feyenoord in beroep gaat en gelijk krijgt van de arbitragecommissie.

Feyenoord neemt het zondagmiddag (12.30 uur) op tegen Roda JC. Dat duel lijkt Elia, die afgelopen weekend nog de matchwinner was, dus te moeten missen. Bilal Basacikoglu behoudt zijn plek voorlopig dus nog.

Regelgeving
Wie een directe rode kaart krijgt in de Beloftencompetitie of een wedstrijd om de KNVB Beker mag in de periode dat hij geschorst is ook niet spelen in de Eredivisie. Krijg je tijdens een wedstrijd van het tweede elftal een rode kaart en volgt hierop een schorsing van bijvoorbeeld één wedstrijd, dan geldt de schorsing tot aan het moment dat het tweede elftal de eerstvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld.

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties