Van Geel maakt 31 miljoen euro winst door transfers

Van Geel maakt 31 miljoen euro winst door transfers

Martin van Geel doet het het ondanks zeer moeilijke omstandigheden goed bij Feyenoord, dat is de conclusie van magazine Quote na onderzoek over de in- en uitgaande transfers bij de clubs uit de traditionele top-drie: PSV, Ajax en Feyenoord.

De technisch directeur heeft bij Feyenoord in totaal voor 55 miljoen aan spelers verkocht in de afgelopen vier jaar dat hij werkzaam was voor de Rotterdamse club. In totaal heeft hij 24 miljoen uitgegeven aan ingaande transfers. Dat is een winst van 31 miljoen euro.

Dit bedrag kan nog hoger uitvallen in het voordeel van Feyenoord. Clasie is nog niet meegenomen in het overzicht. Volgens diverse Nederlandse media moet de middenvelder een bedrag van 12 miljoen euro opleveren. Eventuele doorverkooppercentages zijn ook niet meegenomen door het eerdergenoemde magazine.

PSV verkocht onder Marcel Brands voor zo'n 128 miljoen euro aan de spelers, terwijl de Eindhovenaren in die tijd 77 miljoen euro hebben besteed. Ajax maakte de grootste winst onder Marc Overmars. De club gaf 34,5 miljoen euro uit aan transfers en verkocht spelers voor 118,5 miljoen euro.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties