Propper: "Het gat is wel groot voor twee wedstrijden"

Propper: "Het gat is wel groot voor twee wedstrijden"

De strijd om plek drie in de Eredivisie beleeft maandagavond mogelijk haar climax. Feyenoord verdedigt in de uitgestelde wedstrijd tegen Vitesse een gat van vijf punten op de Arnhemmers en kan AZ weer op drie punten houden. Vitesse vecht voor haar laatste kans.

"Het gat is wel groot voor twee wedstrijden", zegt Davy Pröpper, middenvelder in Arnhem, tegen het Algemeen Dagblad. "Maar als er iets van een kans is, moet je daar altijd voor gaan. Ondanks dat Feyenoord in een mindere periode zit, is het denk ik niet reëel om te verwachten dat wij als derde gaan eindigen."

Vitesse is dankzij een imponerende reeks van twaalf wedstrijden zonder nederlaag al een tijdje zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Vorige week kwam daar tegen ADO Den Haag (1-0 verlies) een einde aan. Als de ploeg van trainer Peter Bosz die wedstrijd gewonnen had, lag de derde plek binnen handbereik. "Dat was ontzettend jammer. We waren zo goed bezig", blikt Pröpper terug in de krant. "Als we daar hadden gewonnen, hadden we het in eigen hand gehad."

Mocht de derde plaats niet gehaald worden, dan vecht Vitesse in de play-offs om een plaatsje in de Europa League. Pröpper: "Al aan het voorbereiden op de play-offs? Nee, daar zijn we totaal nog niet mee bezig. Mocht het toch niet lukken om de derde plek te halen, dan heb ik er alsnog vertrouwen in dat we Europees voetbal halen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties