De Vrij: 'In Italië kan ik betere verdediger worden'

De Vrij: 'In Italië kan ik betere verdediger worden'

Stefan de Vrij vertrekt naar Lazio Roma. Dat heeft Feyenoord gisteren ook eindelijk bevestigd. Velen hadden een andere stap voor de international in gedachten, maar de verdediger zelf is ervan overtuigd dat dit de perfecte stap is voor zijn ontwikkeling.

'Ik ben tactisch sterk, maar verdedigend kan ik nog flink vooruitgang boeken. In Italië kun je een betere verdediger worden, dat weet iedereen. Het belangrijkste was dat ik voelde dat het moment was aangebroken om de volgende stap in mijn carrière te zetten', aldus De Vrij in het Algemeen Dagblad.

Men had een grotere club in gedachte, bijvoorbeeld het United van Louis van Gaal. 'Dat is vooral op basis van zeven prachtige wedstrijden op het WK. Maar er waren voor dat WK ook veel mensen die er toen een compleet andere mening op na hielden. Er speelden meerdere dingen, maar Lazio was vanaf het eerste moment mijn nummer 1. Ik denk dat het Italiaanse voetbal op dit moment meer bij mij past dan het Engelse.'

Het zal gek zijn om De Vrij te aanschouwen in een ander shirt dan dat van Feyenoord. 'Ik heb twaalf jaar bij Feyenoord gespeeld. Dan is het toch apart als je de club verlaat. Maar ik voel dat de mensen mij deze transfer gunnen. Ik gun Feyenoord en de supporters het allerbeste.'

Lees meer over
Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties