Internationals terug: 'Misschien is het niet 100% gezond'

Internationals terug: 'Misschien is het niet 100% gezond'

Twee weken geleden nog speelde Jordy Clasie namens Nederland in de halve finale van een wereldkampioenschap. Ook in de wedstrijd om de derde plek tegen Brazilië maakte hij speelminuten. Nu staat hij al weer op het punt om te gaan voetballen voor zijn club, Feyenoord.

Die ploeg speelt vanavond namelijk een oefenduel tegen het Spaanse Real Sociedad. Zowel Jordy Clasie als Terence Kongolo, die ook met Oranje mee mocht naar Brazilië, zullen een aantal speelminuten gaan maken tijdens het oefenduel. Dat vooral omdat volgende week misschien wel het belangrijkste duel van het seizoen wordt gespeeld, in de derde voorronde van de Champions League in de eigen Kuip tegen Besiktas.

'In het verleden is dat vaker gebeurd. Giovanni van Bronckhorst is daarvan een voorbeeld', vertelt technisch directeur Martin van Geel aan Voetbal International. 'Gio zal erover vertellen. Ik besef ook dat de situatie niet ideaal is. Dit is in feite waar niemand op zat te wachten. Maar dit hoort ook bij topsport. Misschien is het niet honderd procent gezond, maar na de wedstrijden tegen Besiktas zullen we voor de jongens een aangepast trainingsprogramma in elkaar draaien. En bovendien willen ze zelf ook graag spelen, ze voelen die verantwoordelijkheid heel sterk. Neemt niet weg dat iedereen binnen Feyenoord het liever anders had gezien', verzucht Van Geel.

Lees meer over
Kongolo Clasie Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties