Akkoord met Hiddink betekent einde flirt van Koeman

Akkoord met Hiddink betekent einde flirt van Koeman

Guus Hiddink wordt definitief de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens De Telegraaf hebben de KNVB en de oefenmeester bijna overeenstemming bereikt over een contract tot en met het WK van 2018 in Rusland. Het is de bedoeling dat Hiddink, die het takenpakket van Louis van Gaal na het WK in Brazilië moet overnemen, tot medio 2016 voor de selectie staat.

Na het EK van 2016 in Frankrijk gaat Hiddink twee jaar lang, tot en met het WK van 2018 in Rusland, een leidende functie binnen het technisch kader van de KNVB vertolken. Daarbij zal hij een belangrijke rol spelen bij de benoeming van zijn opvolger, die Oranje naar het mondiale toernooi in Rusland moet loodsen. Dat land is voor Hiddink geen onbekend terrein.

KNVB-directeur Bert van Oostveen en Hiddink willen binnen afzienbare tijd naar buiten treden over de vierjarige verbintenis. De oefenmeester gaf donderdag aan dat er informeel contact was geweest, maar het dagblad claimt dat men mondeling tot een intentieverklaring is gekomen. De KNVB wil Hiddink pas presenteren als de voetbalbond de complete Oranjestaf voor de komende twee jaar rond heeft; naar verwachting in februari. Het liefst slaat de KNVB-top nog deze maand spijkers met koppen.

Aanvankelijk had de KNVB Ronald Koeman op het oog als opvolger van Van Gaal, maar de bond verlegde de aandacht naar Hiddink toen hij in juli opstapte bij het Russische Anzhi Makhachkala. Het Algemeen Dagblad claimt dat de oefenmeester van Feyenoord inmiddels officieel te horen heeft gekregen dat hij niet meer in beeld is bij de KNVB. Binnen een aantal weken gaat technisch directeur Martin van Geel met Koeman om de tafel om te kijken of contractverlenging weer mogelijk is. De oud-verdediger liet eerder al weten ook andere aanbiedingen te zullen overwegen.

Lees meer over
Hiddink
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties