"Dat is ook zijn grote kracht gebleken de afgelopen jaren bij Feyenoord"

"Dat is ook zijn grote kracht gebleken de afgelopen jaren bij Feyenoord"

Vanaf komend seizoen is Arne Slot de hoofdtrainer van één van de grootste clubs ter wereld. Pas zes jaar geleden rondde de trainer van Feyenoord zijn trainerscursus af en nu al heeft hij heel veel mensen overtuigd met zijn voetbalvisie. In hetzelfde klaslokaal zaten ook Sjors Ultee, Adrie Poldervaart en Jeroen Rijsdijk. De drie trainers vertellen samen over welke potentie zij zagen in Slot.

"Wat mij wel snel duidelijk werd, was dat hij een visie had en daaraan vast hield", begint Ultee in gesprek met het Algemeen Dagblad. De nieuwe trainer van TOP Oss had echter niet verwacht dat hij het zou schoppen tot Liverpool FC. "Arne was heel duidelijk, bovendien heel ver in het ontwikkelen van z’n visie. En dat is ook z'n grote kracht gebleken de afgelopen jaren bij Feyenoord: mensen overtuigen van die visie."

"Of we nou met magneetjes voor het bord stonden of sparden over de ideale staf, hij was altijd tot in de puntjes voorbereid", herinnert Rijsdijk zich de momenten met Slot. "Hij wist echt wat hij wilde en had vaak nét even wat andere ideeën. Maar toch: je bent daar allemaal een coach in de dop. Je ziet wel de dat iemand gedreven of ambitieus is, maar de echte kwaliteiten zijn pas in te schatten als je met iemand op een veld staat. En dat deden we niet."

Poldervaart kan zich de gesprekken met Slot over de toekomst nog goed herinneren. Een Europese topclub kwam toen in ieder geval nog niet ter sprake. "Hij was toen assistent-trainer van AZ. We hebben het weleens met elkaar over toekomstplannen gehad. Ik vroeg hem eens of hij trainer wil worden van een club als PEC Zwolle. Dat wilde hij wel, toen. Hij heeft een uiteindelijk een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt."

Stap naar Liverpool
Ultee heeft vertrouwen in de stap van Slot. "Ik las laatst dat Liverpool in de wereld van alle topclubs het minste aantal trainers gebruikt heeft. Het is er geen trainerskerkhof. Het inslijpen van de speelwijze is moeilijker omdat er weinig trainingsmomenten zijn. Het zal dus allemaal in de voorbereiding moeten gebeuren. Dat is een uitdaging. Maar zijn visie gaat hij niet veranderen en daarom heb ik het gevoel dat hij daar gaat slagen."

De huidige trainer van Sparta is vooral heel nieuwsgierig hoe Slot het bijvoorbeeld zal doen als er iets een tegenzit. "Hij is een mooi uithangbord. Met de prestaties die hij geleverd heeft, verdient hij deze stap ook. Maar Liverpool is écht een grote club. Klopp heeft er een aardige legacy achtergelaten en het zal niet eenvoudig zijn dat te evenaren."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties