MATCHDAY! De laatste uitwedstrijd van het seizoen

MATCHDAY! De laatste uitwedstrijd van het seizoen

Het is weer matchday! Feyenoord zal voor de laatste keer dit seizoen een uitshirt dragen. Speelronde 33 staat op het programma en daarin nemen de Rotterdammers het in Nijmegen op tegen NEC. Het duel onder leiding van Alex Bos is vanaf 14:30 uur live te volgen op ESPN 3 en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
In het elftal van Arne Slot leeft momenteel de doelstelling om het puntenaantal van vorig seizoen te verbeteren. De Rotterdammers moeten daarvoor beide wedstrijden van dit seizoen winnen. "Er zijn meerdere prikkels voor hen om goed te presteren. Bijvoorbeeld om bij de nationale selectie te komen, of in ieder geval om fit te blijven voor het EK of de Copa America als je bij de selectie zit. Daarnaast is het drie jaar een voorrecht om in dit elftal te voetballen, omdat het een heel goed elftal is. Nu zullen ze dat alleen tegen een hele sterke tegenstander moeten doen.''

Bij Feyenoord zullen een aantal spelers dit seizoen niet meer in actie komen. Voor de wedstrijd tegen NEC zijn in ieder geval Antoni Milambo, Bart Nieuwkoop en Gjivai Zechiël afwezig, terwijl Mats Wieffer en Quilindschy Hartman sowieso de rest van het seizoen niet in actie komen. Santiago Gimenez en Quinten Timber zijn een twijfelgeval voor de wedstrijd in Nijmegen en zijn zaterdag op de training voor het laatst getest.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko; Zerrouki, Stengs, Van den Belt; Paixão, Ueda, Ivanusec.

NEC
De ploeg uit Nijmegen heeft nog veel meer op het spel staan in de laatste twee wedstrijden van de Eredivisie. Men wil daar namelijk de vijfde plek bemachtigen. Momenteel is de achterstand op Ajax twee punten en dus moeten dan in ieder geval alle twee de wedstrijden worden gewonnen door NEC.

Slot verwacht niet dat de verloren finale extra revanche gevoelens geeft bij NEC, maar is nog altijd wel heel positief te spreken over de tegenstander van zondag. "Ze hebben een goede trainer en goede spelers. Ik denk dat NEC en hele goede selectie heeft. Als iedereen fit is, staan ze volledig terecht op de plek waar ze nu staan. Als ze een aantal blessures hebben, wordt het wel wat minder. Dat is ook normaal voor een club als NEC."

Vermoedelijke opstelling NEC
Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Proper, Hoedemakers, Sano; Chery, Ogawa, Baas.

Historie
2022/2023: NEC - Feyenoord (1-1)
2021/2022: NEC - Feyenoord (1-4)
2016/2017: NEC - Feyenoord (1-2)
2015/2016: NEC - Feyenoord (3-1)
2013/2014: NEC - Feyenoord (3-3)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! De laatste uitwedstrijd van het seizoen
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties