Feyenoord O21 wint in slotfase van De Graafschap O21

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag hele goede zaken gedaan in Doetinchem. Lange tijd leek het erop dat de titelstrijd in de competitie nog een heel stuk spannender ging worden, maar in de uiterste slotfase van de wedstrijd werd de comeback voltooid. Nummer twee FC Groningen Onder 21 heeft ondertussen gelijkgespeeld.

Dankzij deze overwinning lopen de Rotterdammers nu uit in de competitie en bedraagt de voorsprong drie punten. Toch leek De Graafschap O21 op een zonnig sportcomplex lang voor een resultaat te spelen. De thuisploeg kwam namelijk al na zes minuten op voorsprong en hield dit ook langere tijd vol. Vlak na rust wist Joep van der Sluijs namens Feyenoord toch de gelijkmaker te scoren. In de slotfase van de wedstrijd scoorde de aanvaller wederom en schoot hij de Rotterdammers naar de drie punten. De beslissing kwam uiteindelijk nog via de voeten van Nesto Groen: 1-3.

Mocht Feyenoord het kampioenschap in de komende twee wedstrijden officieel bemachtigen en vervolgens de finale winnen van de najaarskampioen, dan zijn de Rotterdammers nog altijd afhankelijk van de resultaten in de Tweede Divisie. Jong Almere City of Jong Sparta moet op de tiende plek of lager eindigen, maar momenteel zijn beide ploeg nog veilig. Wel speelde de ploeg uit Almere vandaag met 2-2 gelijk.

6' | 1-0 |
56' | 1-1 | Van der Sluijs
90+1' | 1-2 | Van der Sluijs
90+3' | 1-3 | Groen