"Hij kan dan over twee jaar ook de volgende stap maken"

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Lutsharel Geertruida nog altijd in de belangstelling staat van RB Leipzig. Vorige zomer kon de verdediger van Feyenoord al de stap maken, maar ging de transfer op het laatste moment niet door. Het bestuur in Rotterdam verwacht nog altijd een soortgelijk bedrag van richting de dertig miljoen euro te ontvangen.

"Ik kan me voorstellen dat Geertruida zich bij heel veel clubs wel in de kijker heeft gespeeld", begint Mario Been in het programma Voetbalpraat van ESPN. "Hij laat zien dat hij gewoon een goede speler is en het verbaast mij niet dat er clubs zijn die hem graag willen hebben." Tafelgast Yordi Yamali vindt het een mooie stap voor de verdediger. "Het ligt er een beetje aan. Ik weet dat hij er toen ontzettend goed mee omging, terwijl het een ontzettend grote teleurstelling moet zijn geweest."

Yamali is benieuwd hoe het afketsen van de transfer vorige zomer precies verliep. "Misschien is het onderling wel heel netjes gecommuniceerd waarom het toen in het water is gevallen. Dat lijkt mij ook de enige optie als je als club weer durft om aan te kloppen." Kees Kwakman ziet het als een ideale transfer. "Het zou wel een mooie stap zijn. Net een beetje eronder in een mooie competitie. Hij kan dan over twee jaar ook de volgende stap maken. Het hoeft niet meteen naar het hoogste en daar heeft hij een goede kans dat hij speelt."

"Er heerst daar een goede filosofie en die spelers worden de laatste jaren altijd verkocht aan grotere clubs." Yamali sluit zich helemaal aan bij de woorden van zijn collega. "Hij kan beter naar Leipzig dan de middenmoot van de Premier League. Leipzig heeft Real Madrid dit seizoen echt doen wankelen dus qua stap is het niet te klein."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties