Janmaat: \'Graag duels met Ronaldo willen uitvechten\'

Janmaat: \'Graag duels met Ronaldo willen uitvechten\'

Terwijl het Nederlands Elftal voor het eerst in het nieuwe seizoen bijeen was voor de vriendschappelijke interland tegen Portugal, zat Daryl Janmaat thuis.

Extra speciaal

Vanwege een blessure in zijn bovenbeen moest hij de wedstrijd in Faro aan zijn neus voorbij laten gaan. En als rechtsback is een interland tegen Portugal natuurlijk extra speciaal, aangezien je dan je krachten mag meten met Cristiano Ronaldo. Want niets is mooier dan mijmeren over de manier waarop jij een van de beste voetballers van de wereld aan banden legt.

Enorm balen

De bovenbeenblessure gooit echter roet in het eten. ,,Natuurlijk baal ik enorm dat ik niet bij het Nederlands Elftal kan zijn’’, toont Janmaat zijn teleurstelling. ,,Ik keek erg naar de interland tegen Portugal uit. Ik had graag wat mooie duels met Ronaldo willen uitvechten. Maar helaas, het mag niet zo zijn.’’

Vaste waarde

In het afgelopen seizoen overvleugelde de 24-jarige Janmaat al zijn concurrenten voor de rechtsbackpositie en groeide hij uit tot een vaste waarde in Oranje. Inmiddels heeft hij acht interlands achter zijn naam staan. Dat heeft hij te danken aan zijn uitstekende spel, vorig seizoen in het shirt van Feyenoord. Hij kwam in de Rotterdamse ploeg tot 33 competitiewedstrijden waarin hij driemaal wist te scoren. Het was zijn eerste seizoen in Rotterdamse dienst, nadat hij daarvoor vier jaar onder contract had gestaan bij Heerenveen.

Niet ideaal

Dit seizoen draait het bij Feyenoord, dat vorig jaar als derde eindigde en in 2011 tweede werd, nog niet geheel naar wens. ,,Onze start is bepaald niet ideaal geweest, maar we hebben echt genoeg kwaliteiten om het de komende tijd beter te gaan doen. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook snel gaat gebeuren. De competitie is pas twee wedstrijden onderweg, dus het is nog wel erg vroeg in het seizoen om al conclusies te trekken. En wat mezelf betreft: ik hoop snel weer fit te zijn. Dat is voor mij nu het belangrijkste.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties