\'Over een maand zullen er enkele spelers afvallen\'

\'Over een maand zullen er enkele spelers afvallen\'

Voor Lex Immers barstte De Kuip met ruim 45.000 fans al bijna uit z’n voegen. Maar ook Daryl Janmaat en Ruud Vormer keken hun ogen uit. De staande ovatie was nieuw in hun loopbaan. „Ik had verwachtingen maar die zijn zelfs overtroffen’’, jubelde Janmaat. „Dit is echt een geweldige club.’’

De helikopter maakte op iedere nieuwe speler indruk. Van de Noor Harmeet Singh tot jongeling Mitchell te Vrede. In totaal zaten er zeven man in de beroemdste ’heli’ van de eredivisie. Omar Elabdellaoui, aanvaller en huurling van Manchester City, en John Goossens vulden de laatste stoelen.

„Er zijn jaren geweest dat de helikopter niet zo goed gevuld was’’, zei trainer Ronald Koeman, die door het grote aantal nieuwe spelers opeens een selectie van 27 man heeft. Over een maand zullen er nog wel enkele spelers afvallen. De coach werkt het liefst met 24 man. Maar de selectie is voorlopig nog niet voorzien van een echte spits.

Reden waarom Koeman zaterdagavond in Dordrecht – waar Feyenoord door goals van Sekou Cissé, Ruben Schaken en Anass Achahbar met 5-1 won - experimenteerde met een 4-4-2-systeem. Cissé en Schaken scoorden ieder tweemaal en als het aan hen ligt is dit systeem ideaal voor de Champions Leagueduels met Dinamo Kiev.

Lees meer over
Anass Achahbar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties