Kunduz-akkoord kost Feyenoord 1,5 miljoen euro

Kunduz-akkoord kost Feyenoord 1,5 miljoen euro

Feyenoord heeft een financiele strop van maar liefst 1,5 miljoen euro voor de kiezen gekregen door het Kunduz-akkoord in de politiek. Door de crisisheffing op topsalarissen moet Feyenoord 16% extra belasting betalen over salarissen boven de 150.000 euro. Daarnaast zullen politiekosten door de overheid doorberekend worden aan de clubs.

"Dit is bijna onbehoorlijk bestuur van de overheid," aldus Eric Gudde in het Algemeen Dagblad. "Onze prognose voor 2012-2013 was een operationele winst van 750.000 euro. Deze wet gaat Feyenoord 1,5 miljoen euro kosten. Ik weet zo een,twee,drie niet waar we dat vandaan moeten halen." Feyenoord wordt voor een voldongen feit geplaatst door extra kosten met terugwerkende kracht zonder dat de club daarop heeft kunnen anticiperen.

"De staatssecretaris schreef dat je mag aannemen dat voetballers uit liefde voor de club en de fans hun verantwoordelijkheid zullen nemen. Naiever kun je niet zijn."

Lees meer over
Politiek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties