'Feyenoord vechtmachine die voor iedere meter knokt'

'Feyenoord vechtmachine die voor iedere meter knokt'

Oud-Hoogvlieter, oud-spits en stadionspeaker Peter Houtman is trots op de prestatie van Feyenoord dit seizoen. “De zomer startte met heibel door het wegsturen van Mario Been een kind van de club. Dat de spelersgroep, en de staf, zich op deze manier heeft gemanifesteerd, is bijzonder knap. En zeker weten dik verdiend! Ronald Koeman heeft dankzij zijn nuchterheid, ervaring en geduld een geweldige vechtmachine gekweekt die voor iedere meter knokt.”

De oud-topschutter heeft écht genoten van zijn cluppie. Topduels werden gewonnen, er werden goede series neergezet en een knappe tweede plaats bereikt. Houtman roemt Ronald Koeman. “Door zijn vertrouwen hebben de jonge spelers beter gepresteerd en zich goed ontwikkeld. Prestaties werden naarmate het seizoen vorderde steeds stabieler. En Koeman zat er bovenop, waakte voor een terugval.”

Ook vindt Houtman dat technisch directeur Martin van Geel veel lof verdient. “Deze man heeft Feyenoord zowel sportief als zakelijk weer op de kaart gezet. Ondanks dat er geen geld was, wist hij met een lege portemonnee belangrijke spelers binnen te halen. Daarbij is hij altijd zeer open en eerlijk op zakelijk gebied. Ben je te laat om je te melden voor een transfer, dan gaat het niet door. Zeer sterke persoonlijkheid!”

Een belangrijke rol was ook weggelegd voor huurling, en publiekslieveling, John Guidetti. De jonge Zweed werd topscorer met twintig goals. “Hij kwam onbevangen hier aan maar wel met een missie. Hij is fysiek sterk, altijd in beweging en brengt leven in de brouwerij,” lacht de voormalig international. “Daarbij bracht hij veel scorend vermogen en lef in het spel mee. Medespelers trokken zich aan hem op ondanks dat hij pas twintig lentes telt. Dit was een bizar jaar met een geweldige doorbraak voor hem.”

Maar wie staat komend seizoen in de punt van de Rotterdamse aanval, de naam Dirk Kuyt zingt rond bij De Kuip. Houtman: “Natuurlijk is dat een geweldige aanvaller voor dit team. Ervaren, publiekslieveling, international, scorend vermogen en vooral een echte prof. Een juiste kop en instelling...”

Ron Vlaar, Jordy Clasie, Karim el Ahmadi, Ruben Schaken en de rest van het elftal behoren ook te worden genoemd net als het legioen!

Houtman: “Ik ben ontzettend blij met dit sportieve succes. Vooral voor die altijd hondstrouwe supporters. Jaren van kommer en kwel - het duurde tien jaar voordat Feyenoord weer eens de top drie bereikt - en altijd hebben ze de club gesteund. Eens te meer het bewijs dat wij de beste supporters van Nederland hebben.”

Lees meer over
Houtman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties