Koeman over Barcelona: 'Wie weet in de toekomst'

Koeman over Barcelona: 'Wie weet in de toekomst'

Pas wanneer Feyenoord erin slaagt zich direct te plaatsen voor Europees voetbal, stemt Ronald Koeman zich tevreden met zijn eerste seizoen bij de Stadionclub. “Als we onze laatste vier wedstrijden verliezen, ga ik écht niet met een lekker gevoel de play-offs in”, zegt de trainer in een uitgebreid interview in het NUsport-magazine van deze week.

Feyenoord staat momenteel derde. De Rotterdammers kunnen zich nog plaatsen voor de voorronde van de Champions League door als tweede te eindigen, maar met een beetje pech worden ze zesde en grijpen ze in de play-offs overal naast.

“Dat heb ik de jongens ook duidelijk gemaakt”, aldus Koeman. “Dat we scherp moeten blijven en van onze eigen kracht moeten blijven uitgaan. Je moet nooit twijfelen of bang zijn. Twijfel is slecht.”

Oranje
De 49-jarige Koeman verlengde eerder dit seizoen zijn contract bij Feyenoord tot medio 2013. Zijn voornemen van een jaar of tien geleden om vóór zijn vijftigste verjaardag te stoppen als trainer heeft de coach laten varen.

Nog altijd heeft hij de ambitie om Oranje een keer naar een groot toernooi te leiden. “Maar op dit moment is dat idee niet reëel, want Bert van Marwijk doet het als bondscoach fantastisch en ik zit lekker bij Feyenoord. Ik denk dat we allebei tevreden zijn.”

Vroeger wilde je je carrière altijd beëindigen bij FC Barcelona. Kan het nog?
“Waarom niet?”

Je hebt zelf een keer aangegeven dat die club voor jou een gepasseerd station was.
“Dat was in de fase dat ik erheen kon en Ajax me niet liet gaan. Daarna werd Frank Rijkaard trainer van Barcelona en is er voor mij nooit meer een kans geweest om er aan de slag te gaan. Onder Rijkaard functioneerde alles fantastisch en nu onder Pep Guardiola gaat het helemáál top. Maar wie weet in de toekomst...”

Lees meer over
barcelona
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties