Vilhena: 'Ik ben gewoon dezelfde Tonny'

Vilhena: 'Ik ben gewoon dezelfde Tonny'

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar staat – in Schijndel en Venray – vanaf 22 maart drie belangrijke wedstrijden te wachten. In de eliteronde staat kwalificatie op het spel voor het EK in Slovenië. Tegen Albanië, Ierland en Servië telt alleen plek nummer één, want alleen dán maakt het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg kans op prolongatie van de titel. Europees kampioenen Nathan Aké, Thom Haye en Tonny Trindade de Vilhena blikken terug én vooruit.

,,We moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven en niet te ver vooruit kijken. Gewoon vol erin klappen en die wedstrijden over de streep trekken.” En daarbij heeft ieder zijn eigen inbreng, achtergrond en kwaliteiten. Zo heeft Trindade de Vilhena bij zijn club Feyenoord al gedebuteerd in de hoofdmacht, om precies te zijn in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. ,,Ja, fantastisch natuurlijk. Na ongeveer een uur zei onze coach Ronald Koeman dat ik moest gaan warmlopen. Hij wisselde vervolgens twee keer iemand anders, maar ik bleef hopen op een invalbeurt. Koeman voerde steeds overleg met zijn assistenten over wie hij nog meer zou inbrengen. En ja hoor, ik mocht het veld op. Echt een unieke ervaring.”

De 17-jarige stond in het voorbije weekend tegen FC Twente zelfs in de basis van Feyenoord. Eerder al tekende hij met Onder 17 in de EK-finale tegen Duitsland (5-2) voor twee goals. ,,Die waren extra bijzonder omdat we twee keer achter hadden gestaan. Al met al zijn het prachtige ervaringen.” De veelzijdige middenvelder vindt zichzelf nu een van de jongens die het Onder 17-team op sleeptouw moet nemen. ,,Ik kom niet anders binnen omdat ik al bij Feyenoord 1 heb gespeeld. Ik ben gewoon dezelfde Tonny. Maar ik voel wel de verantwoordelijkheid om andere spelers beter te laten spelen. Met mijn balvastheid, loopvermogen en inzicht hoop ik belangrijk voor het elftal te kunnen zijn.”

Lees meer over
Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties