Clubicoon Barca noemt Koeman als opvolger Guardiola

Clubicoon Barca noemt Koeman als opvolger Guardiola

Terwijl Pep Guardiola bij Barcelona zijn besluit om al dan niet bij te tekenen als hoofdtrainer voor zich uitschuift, zijn de speculaties over zijn opvolging in volle gang. Diverse media meldden onlangs dat preses Sandro Rosell in Marcelo Bielsa, oefenmeester van Athletic de Bilbao, de gewenste vervanger ziet.

Carlos Rexach, één van Barça's clubiconen, breekt een lans voor Ronald Koeman (48). Al dan niet vanwege de goede resultaten met Feyenoord ziet Rexach in de voormalige verdediger van de Catalanen alsnog de toekomstig hoofdtrainer van de Blaugranas.

'Koeman, Michael Laudrup en Ernesto Valverde hebben die mogelijkheid,' zegt hij tijdens een interview met Com Ràdio. 'De opvolger van Guardiola moet iemand zijn die die uit de Barça-familie komt of in ieder geval de club kent. Ik denk ook dat zij wachten op de kans het elftal te trainen.'

De voorbije jaren riep Koeman geregeld het trainersambt te ambiëren van de club waarvoor hij uitkwam tussen 1989 en 1995 uitkwam. 'Dat was ook wederzijds. Maar nu ben ik wel zo ver dat ik Barcelona uit mijn hoofd heb gezet', aldus de voormalige coach van onder meer Vitesse, Ajax, PSV en AZ onlangs in VI.

In de ideale optiek van Rexach zou een van de drie kandidaten voor de korte termijn aanblijven. 'Binnen drie jaar verwacht ik dat een van de jeugdtrainers Oscar García Junyent of Iván de La Peña voor het grote werk is klaargestoomd.'

Lees meer over
barcelona
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties