Oranje vervolgt WK Onder-17 met nieuwe teleurstelling

Oranje vervolgt WK Onder-17 met nieuwe teleurstelling

Het WK Onder-17 brengt Nederland vooralsnog weinig plezier. Na de 1-0 nederlaag in groepswedstrijd één tegen Congo werd ook dinsdag niet de volle buit gegrepen. Het team van Albert Stuivenberg oogde vrijwel voortdurend stukken sterker dan de leeftijdsgenoten van Noord-Korea, maar die overmacht werd niet tot uitdrukking gebracht in de score (1-1).

Oranje begon prima en was na drie minuten al gevaarlijk via Memphis Depay. De PSV'er bracht de bal vanuit een vrije trap echter in de handen van de Noord-Koreaanse doelman, in plaats van een hoek te kiezen. Tien minuten later was er weer gevaar via dezelfde Depay, maar nu werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Kort daarna doken de niet onverdienstelijk spelende Koreanen voor het eerst op voor de goal van Boy de Jong, maar succesvol waren zij niet.

Richting de rust zag Stuivenberg zijn jongens hard blijven zwoegen, maar het bleek te lastig Korea voorbij te lopen. Ook schortte het nog te regelmatig in de afronding. Tonny Trindade de Vilhena, afkomstig uit de Feyenoord-jeugd, werd te weinig bereikt en Arsenal-junior Kyle Ebecilio had het vizier ook niet op scherp staan. Vlot na rust kwam Noord-Korea uit het niets op 1-0. Kang Nam-Gwon werd de gevierde man voor de Aziaten, maar pas nadat Karim Rekik de bal met het hoofd panklaar legde voor de aanvoerder.

Hij verwerkte een hoge bal niet goed en bood Kang zo de ideale mogelijkheid een hoek uit te kiezen. De Koreaan liet zich dat geen twee keer zeggen en liet De Jong kansloos met een bekeken schot in de rechterhoek. Oranje bleef knokken en dacht na 67 minuten terug in het duel te komen via Anass Achahbar. Hij werkte de bal binnen na een vrije trap, maar dat gebeurde in buitenspelpositie; geen doelpunt, dus. Toch kreeg Nederland loon naar werken, een kwartier voor het einde. Danzell Gravenberch, speler van Ajax, schreef op zeer knappe wijze de dikverdiende 1-1 op zijn naam.

Na een lange bal van achteruit schudde Gravenberch zijn directe bewaker van zich af, liep hij de Noord-Koreaanse doelman voorbij en schoot hij vanuit een schier onmogelijke hoek de bal toch nog in de verre hoek binnen. Er kwamen kansen op méér voor Oranje, maar het mocht niet baten. Na twee duels heeft ons land slechts één punt: de kans op een plek bij de eerste twee is nihil. Mexico en Congo ontmoeten elkaar vannacht (Nederlandse tijd): zij wonnen beiden hun eerste duel.

Lees meer over
Anass Achahbar O/17
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties