''Zijn transfer kan wel eens het koopje van het decennium blijken''

''Zijn transfer kan wel eens het koopje van het decennium blijken''

Justin Bijlow, Marcos Senesi en Gernot Trauner worden door verschillende podcasts al als Bermuda Driehoek omschreven omdat alles maar verdwijnt als de bal in de buurt van die drie komt. Opvallend genoeg maakt nieuweling Trauner onderdeel uit van De Drie Musketiers, terwijl hij pas sinds deze zomer voor de Rotterdammers speelt.

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam is zeer te spreken over de verdediger. "De Oostenrijker kwam als grote onbekende voor een miljoen euro over van LASK Linz, maar zijn transfer kan wel eens het koopje van het decennium blijken." Met Bijlow, Senesi en Trauner tegelijk in de basis incasseerde Feyenoord nog geen doelpunt, dat overkwam de Rotterdammers dus ook niet bij de 0-4 overwinning op PSV. Trauner: "Ze hebben eigenlijk niet een grote kans gecreëerd. En ze zijn niet de enige, he. Ik vind dat we als collectief al een tijdje uitstekend verdedigen."

Krabbendam geeft ook nog een analyse van de verdediger. "Trauner speelt zoals hij eruit ziet: degelijk, zonder opsmuk, maar daarmee haalt hij een hoog rendement. Trauner is de man die de organisatie bewaakt, die bepaalt wanneer er druk wordt gezet, maar hij is ook in balbezit iemand die altijd vooruit denkt en zodoende tempo in het spel van Feyenoord houdt."

Trauner is niet verbaasd over de chemie tussen de keeper en de twee centrale verdedigers. "Wat meehelpt, is dat Marcos en ik toch al redelijk ervaren zijn. We weten wat er van ons wordt verwacht. En als bonus hebben we Justin. Ik ben in heel mijn leven nog geen keeper tegengekomen die zo goed en zo compleet is als hij. Die jongen beheerst alles. Het is net alsof we met hem nog een extra centrale verdediger hebben. Dit alles maakt dat we heel stabiel zijn. Verdedigend geven we weinig weg, maar aan de bal zijn Marcos en ik ook vrij rustig. Het past allemaal goed. Een Bermudadriehoek? Dat klinkt goed, ja."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties