Van Hanegem: ''Ik schrok van FC Utrecht en werd blij van Feyenoord''

Van Hanegem: ''Ik schrok van FC Utrecht en werd blij van Feyenoord''

Willem van Hanegem was vandaag aanwezig in stadion Galgenwaard en zag zijn club een uitstekende wedstrijd spelen. De oer-Feyenoorder is onder de indruk van de ploeg van Arne Slot, en aanwinst Luka Ivanušec valt in de smaak bij De Kromme.

''Ik was in de Galgenwaard en ik schrok van FC Utrecht en werd blij van Feyenoord'', vertelt Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''De 1-4 was een geweldige treffer. Ze hadden echt de dubbele cijfers kunnen halen. Het is jammer dat er altijd spelers zijn die hun eigen wedstrijd gaan spelen bij een ruime voorsprong. Dat deed Luka Ivanusec niet, die gozer liet meteen zien dat hij goed is.''

Van Hanegem zag dat de tegenstander niet het gewenste niveau haalde.''Bij FC Utrecht zag ik geen enkel lichtpuntje. Het publiek misschien wel, toen Mark van der Maarel er nog een paar minuten in kwam en meteen heel hard in de rug van die nieuwe Feyenoord-Tsjech Ondrej Lingr liep. Zo van: kijk mij er eens wel hard in kleunen. Daar prikken medespelers doorheen, maar publiek vaak niet.

''Als er een nieuwe trainer komt – ik begrijp dat Ron Jans de kandidaat is, maar ik had Jaap Stam logischer gevonden – dan moet hij daar vooral niet in trappen. Van die spelers die alleen voor de bühne erin kleunen of heel hard doorjagen op een bal die toch niet te halen is. Die zijn alleen bezig om populair te worden en daar heb je als team helemaal niets aan.''

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties