Ivanušec: "Dat is iets wat ik zal ontwikkelen in de komende weken"

Na lang wachten mocht Luka Ivanušec vandaag eindelijk zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord spelen. De Kroaat speelde een sterke wedstrijd en gaf ook een assist bij het tweede doelpunt van de Rotterdammers.

"Het was een goed gebuut" reageert Ivanušec na afloop op de persconferentie. "We hebben gewonnen, dus ik ben blij voor het team en voor mezelf. Ik ben blij dat ik een assist heb kunnen geven in mijn eerste wedstrijd. Ik moet mijn spel nog meer ontwikkelen aan mijn nieuwe teamgenoten, ik ben er namelijk pas één week. Elke week zal het beter worden."

De linksbuiten wist in zijn spel goed de combinatie te vinden met Stengs en Hartman. "We zijn goede technische spelers, we hadden goede combinaties en als we elkaar nog beter kennen zal het alleen maar meer worden." Ondanks zijn sterke debuut, merkte Ivanušec wel het verschil in niveau met zijn thuisland. "Ik denk dat het niveau hoger is dan in Kroatië. Je moet meer afstanden afleggen en de intensiteit is hoger. Dat is iets wat ik zal ontwikkelen in de komende weken."

"We krijgen niet graag een doelpunt tegen, maar het is gebeurd dus we zullen leren van onze fouten", vervolgt de international van Kroatië zijn verhaal. Komende week zal hij afreizen naar zijn thuisland voor de interlands. "Ik ben erg trots om in het Kroatisch elftal te zitten, dus morgen vlieg ik terug voor de start van de interlandperiode. Ik moet nog verhuizen naar mijn appartement, maar ik denk dat we het geregeld hebben als ik terugkom van de interlandperiode."

Afgelopen transferwindow zijn er ook meerdere Kroaten naar Amsterdam vertrokken, waaronder ook Sutalo. De verdediger van de Amsterdammers is goede vrienden met Ivanušec. "Ik sprak met Josip Sutalo van Ajax om te kijken hoe het voor hem was. De steden liggen dicht bij elkaar dus we hebben wel gesproken." De linksbuiten van Feyenoord beseft wel wat de rivaliteit tussen beide clubs betekent. "Dat realiseer ik me, maar we zijn nog altijd vrienden dus ik kan niet wachten om tegen hem te spelen."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties