Van Hanegem gecharmeerd: ''Als ik eerlijk ben, zou ik die jongen laten staan''

Van Hanegem gecharmeerd: ''Als ik eerlijk ben, zou ik die jongen laten staan''

Een tamelijk rustige Feyenoord-week werd vandaag toch vrij abrupt opgeschud door het nieuws dat MediaMarkt de nieuwe hoofdsponsor gaat worden. De elektronicamagnaat zal op het shirt van de Rotterdammers prijken. Eerder op de ochtend zaten Willem van Hanegem en Wessel Penning nietsvermoedend in De Kuip om te praten over het Europese voetbal. Aan het einde van de podcast kwam Feyenoord ook nog kort ter sprake.

In de Willem en Wessel Podcast wordt het Feyenoord-icoon gevraagd wat hij van de prestaties van Santiago Gimenez vindt. De Mexicaan oogt weer iets scherper en de afgelopen wedstrijden heeft de spits dan ook weer een aantal keer het net weten te vinden. Desondanks is De Kromme niet overtuigd van de huidige vorm van de publiekslieveling. ''Als je maar in de weg blijft staan, schiet je er vanzelf wel weer eens eentje in.''

Vervolgens is Van Hanegem wel erg te spreken over een nieuweling in het hart van de verdediging. ''Als ik eerlijk ben, zou ik die jongen laten staan. Voordat Trauner geblesseerd raakte, koos ik altijd voor hem. Maar toen hij terugkwam van z’n blessure was hij niet fit. Het was niet de speler die daarvoor speelde. Hij was altijd één van de beste. Maar Beelen is gewoon een hele betrouwbare, goede speler voor je. Je mist Trauner ook niet per se in de opbouw, Hancko kan ook goed voetballen.''

Tot slot wordt de kwestie onder de lat besproken. Duidelijk als altijd geeft Van Hanegem zijn mening. ''Bijlow gaat normaal gesproken weer keepen als hij terug is van zijn blessure. Het klinkt gek, maar zo is het eenmaal. Dat was vroeger ook zo toen Pieters-Graafland geblesseerd raakte. Wellenreuther keept nu ook weer geweldig. Hiervoor waren er vervangers die je weleens de das om hebben gedaan, zoals Marsman. Bij hem kon je niet rustig zitten'', aldus de legende van weleer.

Lees meer over
Willem van Hanegem Gernot Trauner Santiago Gimenez Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties