Twijfels bij aanpak Feyenoord: "Pas je niet zoveel aan"

Twijfels bij aanpak Feyenoord: "Pas je niet zoveel aan"

Feyenoord probeerde in de Klassieker vooral om Ajax onschadelijk te maken. Dat lukte; buiten de zelf weggegeven tegendoelpunten creëerden de Amsterdammers geen enkele mogelijkheid. Toch had NOS-verslaggever Jeroen Elshoff twijfels bij de aanpak van de thuisploeg.

Arman Avsarolgu zag Feyenoord inzetten op een herhaling van de uitwedstrijd tegen PSV. "Toen hebben ze de nul gehouden en vier goals gemaakt. Zo speelden ze nu ook een beetje tegen Ajax. Het ademde in alles een 0-0 wedstrijd. Die statistiek na afloop zei alles: Ajax heeft één keer op doel geschoten - de penalty - en twee doelpunten gemaakt", trapte hij af in de NOS Voetbalpodcast.

Elshoff zette juist vraagtekens bij de aanpak van Feyenoord. "Aan de ene kant kan je het professioneel noemen dat Feyenoord zich een beetje aanpaste. Via Til, die normaal veel hoger probeert druk te zetten op de tegenstander", merkte hij op. "Aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen: probeer dan ook helemaal jezelf te zijn en doe het zoals je ook in de wedstrijden hiervoor hebt gedaan."

"Met andere woorden: pas je niet zoveel aan", ging hij verder. "In de tweede helft deden ze het wel. Toen gingen ze voetballen, iets meer bravoure, iets brutaler. Dat leverde in het eerste kwartier best wat mogelijkheden op. Natuurlijk maak je Ajax groot, dat is ook logisch. Internationaal zijn ze in dit soort wedstrijden fantastisch, maar in de Eredivisie is ook gebleken dat je ze op een andere manier ook het leven zuur kan maken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties