"Dat is het lichtpuntje dat Feyenoord uit deze Klassieker haalt"

"Dat is het lichtpuntje dat Feyenoord uit deze Klassieker haalt"

In de AD Voetbal Podcast werd zondagavond uitgebreid nagepraat over een teleurstellende Klassieker. Ook clubwatcher Mikos Gouka kwam aan het woord. Hij zag een wedstrijd waarin beide ploegen vrijwel niets creëerden, maar waar Marcos Senesi met een enorme fout zijn ploeg de wedstrijd kostte.

"Het was niet leuk om te zien", opende Gouka. "Dat had ook te maken met het wegblijven van het publiek. We hebben twee ploegen gezien die allebei durfden te jagen, maar dat zo goed deden dat de andere ploeg nooit lang in balbezit bleef. Dat leverde niet veel kansen op. Ajax kwam niet aan voetballen toe omdat Feyenoord ze vastzette, en andersom. Toen Ajax eenmaal op voorsprong kwam, heeft Feyenoord nog wel een aardige fase gehad, maar uiteindelijk proefde je steeds meer dat die wedstrijd naar Ajax toe ging vallen."

Senesi
Die tegengoal vormde het kantelpunt in de wedstrijd. "Dat was Slot niet helemaal met me eens, maar alles valt of staat natuurlijk met die eigen goal van Senesi. Tot dat moment is de wedstrijd in evenwicht en denk je: als Feyenoord op voorsprong komt, wordt het een moeilijk verhaal voor Ajax, en andersom." Dat laatste gebeurde dus door een onhandig eigen doelpunt. "In mijn beleving wilde hij de snelheid uit de bal halen om Bijlow weg te laten trappen, maar die bewoog logischerwijs met de bal mee", legde Gouka het moment uit.

"Als je Senesi dit seizoen al een aantal keer schuldig hebt gezien bij tegengoals, denk je enerzijds: hoe kan je dit doen? Aan de andere kant heeft dat hem blijkbaar niet veel van zijn vertrouwen gekost, want dit soort dingen doe je eigenlijk alleen als je echt vertrouwen hebt dat het goedkomt. Het kwam alleen dit keer niet goed. In deze Klassieker was dat wel pijnlijk."

Lichtpuntje
Overigens is het volgens Gouka niet zo dat Feyenoord helemaal niets uit deze wedstrijd mee kon nemen. "Je zat de hele eerste helft te wachten: op welk moment gaat Ajax nou versnellen zodat Feyenoord het niet meer kan bijbenen? Dat is niet gebeurd en dat is eigenlijk het lichtpuntje dat Feyenoord eruit haalt. Slot zei vooraf dat er wel tegenstanders waren geweest die Ajax punten afhandig konden maken, maar niet die er ook een gelijkwaardige wedstrijd van konden maken."

"Feyenoord en Ajax waren nu redelijk in evenwicht, het is alleen jammer dat ze allebei slecht speelden. Het was niet leuk om naar te kijken, de scheidsrechter was niet goed, er was geen publiek en buiten waren schermutselingen die de sfeer ook niet verhoogden. Het was iets waar we naar uitkeken, maar wat erg tegenviel", besloot hij.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties