Slot: ''Het was een hele frustrerende middag''

Arne Slot zag zijn team vanmiddag met 0-2 onderuitgaan in De Klassieker. De trainer spreekt over een erg slechte wedstrijd van beide kanten.

''Het was een hele frustrerende middag. Ik was er vooral nieuwsgierig naar of we er een gelijkwaardige wedstrijd van konden maken. Iemand die cynisch is zou zeggen: 'Dat is gelukt, want je was allebei slecht'. Het is ons heel goed gelukt om Ajax het voetballen onmogelijk te maken. Ze hebben amper een kans gehad. Aan de andere kant is het Ajax ook goed gelukt om ons het voetballen onmogelijk te maken. Wij hebben misschien wel de beste kansen gehad.''

''Het was een wedstrijd met heel weinig kansen. Beide ploegen zorgen ervoor dat de ander een slechte wedstrijd speelt. Gedurende de tweede helft kwamen we steeds beter in ons spel. Juist daarom was het vrij teleurstellend dat de 0-2 viel'', gaat Slot veder in gesprek met ESPN. ''Ik had constant het gevoel dat het er in de tweede helft nog in zat voor ons. Wij geven amper kansen weg. En elke kans dié we weggeven gaat er ook meteen in. Vandaag is het zelfs gelukt om de tegenstander één keer op goal te laten schieten en twee tegengoals te krijgen. Dat is frustrerend. Het was, als het gaat om het spel aan de bal, gewoon geen goede wedstrijd.''

Feyenoord verloor de wedstrijd uiteindelijk door pijnlijke eigen fouten. ''Dan is het een wedstrijd van weinig kansen en dan is het niet handig om een bal in je eigen goal te schieten. Het plan is zonder bal zeker gelukt vanmiddag. Aan de bal was het fijn geweest als we iets vaker dreigend konden worden vanuit een omschakelmoment. Daar waren we vandaag heel slordig in.''

Gele kaart voor Slot
Slot kreeg in de tweede helft een gele kaart. ''Ik weet niet meer waarover dat ging. Ik denk dat het vervelend is als een wedstrijd beslist wordt door een penalty en dat wij er voor die handsbal geen krijgen. Daar ging de frustratie op dat moment echter niet over, ook niet over de extra tijd want daar zeur ik normaal altijd over. Daar was het nu nog te vroeg voor. We moeten het vandaag niet over de scheidsrechter hebben. Beide ploegen hebben vandaag ontzettend slechts gespeeld en daar kan de scheidsrechter niets aan doen'', aldus Slot.