''Toen dachten ze van boven: laat het nu maar regenen''

''Toen dachten ze van boven: laat het nu maar regenen''

Het seizoen van Feyenoord is bepaald niet als een nachtkaars uitgegaan. Na een redelijk stroeve eerste helft kwamen de Rotterdammers behoorlijk goed voor de dag na de thee. Uiteindelijk had dit een royale overwinning tot gevolg en leidde tot het op één na beste seizoen van Feyenoord ooit in de Eredivisie. Dat was niet het belangrijkste na afloop. Alle ogen waren natuurlijk gericht op de trainer.

Dit was ook zo in Podcast Feyenoord, waarin de commentatoren van Radio Rijnmond hun licht laten schijnen over het geheel. ''Wat ik bijzonder vond. Hij gaat echt door de voordeur naar buiten en kreeg alle toeters en bellen. Uiteindelijk was alles opgeruimd en iedereen was weg en toen begon toch hard te regenen boven De Kuip, dat was niet normaal. Ik zag daar symboliek in. Arne gaat weg en toen dachten ze van boven laat het nu maar regenen'', filosofeert Dennis Kranenburg.

De verslaggever gaat door. Er wordt hem gevraagd wat hij de mooiste wedstrijd onder Arne Slot vond. Hij is resoluut. ''Vorig seizoen Ajax-uit, geen enkele twijfel mogelijk. In al die jaren dat ik verslag heb mogen doen, was dat echt de allermooiste waar ik verslag van heb gedaan. De beslissing werd geforceerd, de redding van Wellenreuther, alles kwam daar samen.'' Zijn collega naast hem geeft hem gelijk, maar heeft ook andere voorbeelden.

Dennis van Eersel twijfelt iets meer. ''De beste qua uitvoering was de 6-0 tegen Ajax. Ik weet wat voor seizoen ze hebben, maar tegen een grote tegenstander waar ze normaal niet altijd van winnen met zo'n overmacht winnen, is heel bijzonder. Iets verder terug is het bereiken van een Europese finale en stand houden in Marseille. Ook de wedstrijd in Berlijn, eindelijk een Europese uitzege in de groepsfase. Daar kwam een hoop los bij mensen binnen de club.''

Er was nog een opmerkelijk moment. Een unieke goal bleek de openingstreffer. Gernot Trauner mocht namelijk zijn eerste doelpunt voor Feyenoord aantekenen. Kranenburg zag hem daarna iets opvallends doen. ''Hij scoort een goal en rent zeventig meter terug. Dan denk je dat hij naar Arne Slot rent of Sipke Hulshoff, maar nee hij rent naar de medische staf. Hij omhelsde ze, dat zegt ook iets over dat diepe dal. Hij moest op een gegeven moment door z'n blessure ook doseren. De medische staf was ook een uitlaatklep voor hem in die periode.''

Lees meer over
Radio Rijnmond Dennis van Eersel Arne Slot Gernot Trauner Sipke Hulshoff
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties