Slot over zijn band met de fans: "Dat is wel heel bijzonder geweest"

Wat begon als een redelijk saaie wedstrijd, werd uiteindelijk een vermakelijke seizoensafsluiter. In De Kuip wist Feyenoord zondagmiddag met 4-0 te winnen van stadsgenoot Excelsior. Gernot Trauner maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord en ook Ondrej Lingr, David Hancko en Lutsharel Geertruida waren trefzeker.

Arne Slot heeft het als een heel bijzondere middag ervaren, zo vertelt hij tegenover ESPN. "De laatste twee dagen eigenlijk al. Gister werd het afscheid al een beetje ingezet op ons trainingscomplex, waar die jongens en de staf allerlei mooie dingen voor Sipke en mij hadden gedaan. Dan vandaag nog een keer met de fans erbij is wel heel bijzonder."

In tegenstelling tot zaterdag op het trainingscomplex kon Slot in De Kuip zijn tranen wel bedwingen. "Gister na de training heb ik ze al bedankt. Iedereen kijkt naar de prijzen en wat we in het stadion doen, maar waar ik ze vooral voor wil bedanken is dat ze elke dag alles hebben gegeven en mij heel veel plezier hebben gegeven. Net heb ik afgesloten door te zeggen dat Gernot het beste voor het laatst bewaard heeft en na drie jaar eindelijk zijn eerste goal wist te maken."

Tegenslagen
Slot heeft heel veel mooie momenten gehad bij Feyenoord, maar ook wel tegenslagen. "Uiteraard heb ik die wel gehad. Het bereiken van de finale was al heel mooi, maar als je hem dan verliest en de eerste, en enige, trainer in de historie bent van Feyenoord die een finale heeft verloren, dan ben je daar niet trots op. Dit seizoen waren er vlak voor de winterstop twee cruciale wedstrijden die we niet wisten te winnen. Eentje was Atlético Madrid-uit en de ander was PSV. Daarom vond ik het nog knapper hoe we in de tweede seizoenshelft terug zijn gekomen."

Wat Slot het meeste gaat missen bij Feyenoord? "De mensen, de relaties, hoe je met elkaar kan werken en hoe je met elkaar omgaat, maar toch ook wel de connectie met de supporters. Mijn afscheidsinterview zal binnenkort wel komen en daar heb ik ook wel gezegd dat ik nog maar moet hopen dat ik in de toekomst hetzelfde waarderingsniveau kan bereiken als ik hier heb bereikt. Dat is wel heel bijzonder geweest."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties