"Toch hoop je dat de spelers het iets sneller oppakken"

"Toch hoop je dat de spelers het iets sneller oppakken"

In de wedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk werd nog maar eens duidelijk dat de ploeg nog even nodig heeft om op elkaar ingespeeld te raken. Dat was ook de conclusie van trainer Arne Slot, die dan ook voorspelde dat het voetbal de komende weken beter zal worden. Toch had analist Kenneth Perez verwacht dat Feyenoord al verder zou zijn.

De uitleg van Slot begreep Perez goed. "Ik vind niet dat hij naar excuses zoekt. Hij probeert gewoon uit te leggen waarom het rommelig is", begon de Deen in Dit Was Het Weekend. "Alleen: de spelers die je erbij hebt gekregen, zijn van een ander kaliber dan die van RKC. Dan verwacht ik wel dat ze net iets sneller dingen oppikken en dingen sneller zien", doelde hij op het spel van enkele nieuwelingen in Waalwijk.

"Bijvoorbeeld bij Timber, een speler waar groei in zit, verwacht je dat het iets soepeler gaat", gaf hij als voorbeeld. "Dilrosun zag het ook niet. Dat was dribbelen, dribbelen, dribbelen. Dat moet wel beter. Ondanks dat het nog heel rommelig is en niemand elkaar nog echt goed kent, hoop je toch dat ze het iets sneller oppakken."

Marciano Vink heeft er alle vertrouwen in dat Slot zijn ploeg snel weer goed aan het voetballen zal krijgen. "Hij zegt terecht dat het spel over een aantal weken weer gewoon is zoals ze gewend zijn. Slot is gewoon een heel goede trainer die in heel korte tijd zijn visie op een team kan overdragen. Er zit een aantal spelers dat hem al kent, en een aantal nieuwe spelers. Dat merk je ook in de wedstrijd. Het is wisselvallig."

"Er zijn momenten in de wedstrijd waarop je gewoon balbezit moet houden, gewoon simpel moet voetballen. Dan heb je bijvoorbeeld Dilrosun die dat nog niet begrijpt en denkt: ik wil toch een goaltje meepikken. Terwijl 0-1 ook genoeg is. Daar gaat het fout. Dan heb je een paar spelers die achteruit lopen, een paar die voor zichzelf spelen en een paar die dat niet kunnen corrigeren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties