Slot belooft beterschap: "Dat durf ik wel te voorspellen"

Trainer Arne Slot zag zijn Feyenoord zondag geen geweldige wedstrijd op de mat leggen tegen RKC Waalwijk. 'Rommelig' was de term die hij daarvoor zelf gebruikte. Toch viel die rommeligheid volgens hem goed te verklaren.

Onder meer door het feit dat er veel spelers vertrokken zijn en de ploeg nog altijd niet compleet is. "Er zijn jongens teruggevlogen om hun visa op te halen. Er zijn jongens die later zijn gekomen en vandaag geen volledige wedstrijd vol konden houden. Dan is het rommelig. Dat je aan de bal nog niet zo goed bent, dat kan ik accepteren. Dan moet je in ieder geval zorgen dat je zonder bal de nul houdt. Dat heb ik vandaag van ze gezien. En wat belangrijk was, was dat we heel goede invallers hadden die de wedstrijd in ons voordeel hebben kunnen beslissen."

De eerste twee wissels - Patrik Wålemark en Jens Toornstra kwamen in de ploeg voor Oussama Idrissi en Orkun Kökcü - vonden al in de rust plaats. "Orkun had last en Oussama zat niet heel goed in de wedstrijd, wat trouwens voor vrij veel spelers gold", verklaarde Slot tegenover ESPN. "Dan heb je Patrik, die tot op heden best een goede indruk heeft gemaakt." Dat de Zweed niet aan de aftrap stond, had ermee te maken dat de trainer niet twee linkspoten aan de linkerkant wilde opstellen.

Zorgen maakt Slot zich ondanks het matige optreden van zijn ploeg nog lang niet. "Het allerbelangrijkste als je nog niet zo goed speelt, is dat je zonder bal alles geeft. Ik vond dat ze dat deden. Daarbij is het belangrijk dat we zeven punten hebben uit de eerste drie wedstrijden - één meer dan vorig seizoen. En dat we de komende weken beter gaan spelen, dat durf ik wel te voorspellen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties