Van Hanegem: "Dan zul je Danilo echt wel gaan zien"

Van Hanegem: "Dan zul je Danilo echt wel gaan zien"

Willem van Hanegem is het niet eens met enkele conclusies die getrokken werden na de 0-1 zege van Feyenoord op RKC Waalwijk. De clubicoon zag dat de Rotterdammers een moeizame wedstrijd speelden in het Mandemakers Stadion, maar zag hij andere problemen dan die andere analisten aankaartten.

"Er wordt een nieuw elftal opgebouwd en dan hoor je altijd: 'Dat heeft tijd nodig'", begon hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Of als het niet loopt, missen ze vaak een speler die nét weg is. Fredrik Aursnes was een leuke speler, daar zal iedereen het over eens zijn. Maar verleden week tegen Heerenveen deed hij nog mee bij Feyenoord en toen was het spelbeeld hetzelfde als tegen RKC: stroef en slordig. Anders gesteld: zou het tegen RKC als een trein hebben gedraaid al Aursnes mee had gedaan? Dat lijkt mij ook niet, toch?"

Van Hanegem vertelde vervolgens hoe hij de problemen bij Feyenoord zag. "Feyenoord moet het laten zien tegen ploegen die erg ver achterover leunen. Ik denk dat ze dan zelf de ruimtes te klein maken. Ik zie drie spelers op een lijn voorin, maar het middenveld en de verdedigers schuiven ook maar op naar voren. Dan is het logisch dat een spits als Danilo nauwelijks aan bod komt. Geloof me, dat is gewoon een goede speler. Maar de ruimtes zijn zo klein, hij kan geen kant op. Dat is ook geen kwestie van wennen of tijd nodig hebben. Als er straks tegenstanders komen die wél mee willen voetballen, dan zul je hem echt wel gaan zien."

Lees meer over
Willem van Hanegem Fredrik Aursnes Danilo Pereira da Silva
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties