Tip voor Timber: "Meegegeven dat hij dat ook moet oefenen"

Tip voor Timber: "Meegegeven dat hij dat ook moet oefenen"

In Studio Voetbal was zondagavond ook aandacht voor de 0-1 zege van Feyenoord op RKC Waalwijk. Daarbij ging het vooral over middenvelder Quinten Timber. De inmiddels gestopte middenvelder Urby Emanuelson was vorig seizoen nog zijn ploeggenoot bij FC Utrecht en lette daarom extra op het spel van de Feyenoord-aanwinst.

"Het spel zelf vond ik niet echt heel denderend", begon hij over de wedstrijd van Feyenoord. "Maar ik ben bij Timber gaan kijken naar de dingen die een middenvelder nodig heeft. Ik heb daar vorig jaar ook veel met hem over gesproken. Wat me opviel - bij alle middenvelders - is dat ze goed scannen. Zij kijken goed om zich heen waar de tegenstander is." Aan de hand van wedstrijdbeelden liet hij zien hoe Timber telkens voor hij de bal ontving al goed om zich heen keek.

Toch ziet hij ook een verbeterpunt voor de 21-jarige Timber. De vraag is namelijk of hij als middenvelder zijn doelpunten mee zal pikken. "Dat is wel een punt waar nog ruimte voor verbetering is. Hij heeft een goede trap, maar er zit vaak heel veel kracht achter. Als je bijvoorbeeld de goals ziet die Joey Veerman heeft gemaakt, dan zijn dat bijna allemaal plaatsballetjes. Dat is iets wat ik hem vorig jaar heb meegegeven, om dat ook te gaan oefenen."

"Hij wil dat wel graag", merkte tafelgenoot en oud-Feyenoorder Kees van Wonderen op. De trainer van sc Heerenveen had Timber een week geleden nog als tegenstander. "Quinten is een jongen die graag box-to-box wil spelen en ook in de zestien van de tegenstander wil komen." Dat zag ook Emanuelson. "Maar dan moet hij voor de goal soms juist de rust bewaren en gewoon een hoek kiezen, in plaats van op goed geluk blind, hard op doel schieten. Dat is voor hem wel een verbeterpunt, om op die manier ook goals te gaan maken."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties